H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 23., 08:08 - Béla

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
    Budapest, 2015. december 30., szerda (MTI) - Teljes egészében uniós támogatásból, 120 millió forintból fejeződött be öt óvoda energetikai korszerűsítése Budapest VIII. kerületében.
H
Veresegyház, 2015. november 17., kedd (MTI) - Új, kilenc tantermes iskolát építenek és két óvoda bővítését, korszerűsítését is előkészítették Veresegyházon. A három projekt összköltsége megközelíti az egymilliárd forintot - tájékoztatta a Pest megyei település független polgármestere kedden az MTI-t.
Nagy stresszt jelent az iskolakezdés az elsősöknek - mondta el az InfoRádiónak Gyarmathy Éva. A klinikai és nevelés-lélektani szakpszichológus úgy látja, nem az óvodát kellene iskolásítani, hanem sokkal inkább az iskolát kellene igazítani a gyerek életkorának megfelelő tevékenységhez, vagyis a szabad játékhoz, a szabad felfedezéshez.
Szeptembertől országszerte 230 ezerrel több óvodás és bölcsődés kap térítésmentesen napi háromszori étkezést. A rászorultságot nem vizsgálják, elég arról nyilatkozni, senkinek nem szeretnénk a pénztárcájában turkálni - idézte ahirado.hu Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt.
Három óvoda és négy iskola fogadná a bevándorló családok gyerekeit a befogadó állomások környékén, így Debrecenben, Bicskén, Budapesten és Győrben is tudnak majd tanulni szeptembertől a gyerekek - írja az mno.hu a Hír TV riportja alapján.
Kétezerrel bővül az óvodai férőhelyek száma 2016 végéig mintegy 2,5 milliárd forintból - közölte a nemzetgazdasági miniszter június 13-án egy budapesti rendezvényen. Varga Mihály elmondta, a következő hónapoktól 64 településen alakítanak ki újabb óvodai férőhelyeket, erről az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Belügyminisztériummal közösen döntöttek.
A gyerekek beilleszkedését segíti a hároméves kor felett kötelezővé váló óvoda - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna június 3-ai reggeli műsorában. Novák Katalin megjegyezte azt is: a hároméves kornál fiatalabb gyerekek esetében a bölcsőde célja az, hogy a dolgozó szülők elhelyezhessék valahová a kicsit.
Több mint 125 millió forintból újult meg a bárdudvarnoki óvoda - írja a kapos.hu. Az intézményben új tornaszobát, két csoportszobát, foglakozót is kialakítottak, szépült a közlekedő, az előtér és a vizesblokkok is, az óvodások pedig új játékokkal is gazdagodtak. Az óvodaátadó ünnepségen május 23-án Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár elmondta, a kormány eddig is sokat fordított az óvodai férőhelyek bővítésére, ez pedig a jövőben is folytatódik majd.
Minden óvodásnak és elsős általános iskolásnak jut hely állami intézményben - ígéri a kormány. Az iskolákban már befejeződtek a jelentkezések, az óvodákban május 20-ig tart a beiratkozás. Az idei év legfontosabb változása, hogy minden gyereket, aki elmúlt hároméves, fel kell venni óvodába. Egyre több szülő íratja gyermekét egyházi vagy magánintézménybe, ez is tehermentesíti az állami óvodákat és iskolákat.
Oktatás-köznevelés  Módosult az oktatási intézmények működéséről szóló miniszteri rendelet       Budapest, 2015. április 21., kedd (MTI) – Módosult az oktatási intézmények működéséről szóló miniszteri rendelet, a Magyar Közlöny keddi számában megjelent változtatások alapján a jegyző bejelentésre vagy hivatalból elrendeli az óvodai nevelésben való részvételt, ha a szülő nem tesz eleget ilyen irányú kötelességének. Rögzítették a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumok indításának feltételeit és a pedagógusok szakmai ellenőrzésének szabályait is.
Oktatás-óvodák  Czunyiné: 2,5 milliárd forintot fordít a kormány óvodák fejlesztésére       Miskolc, 2015. március 12., csütörtök (MTI) - A kormány egy most zajló program szerint 2,5 milliárd forintot fordít óvodák fejlesztésére, óvodai férőhelyek bővítésére - mondta a köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön Miskolcon, a húszmillió forintból megújult diósgyőri óvoda átadási ünnepségén.

Oldalak