H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. január 23., 01:03 - Zelma

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
      Kolozsvár, 2015. december 28., hétfő (MTI) - Németországi alapítványok közvetítésével erdélyi családoknál tanulnak beilleszkedni a társadalomba lelkileg sérült németországi fiatalok - írta a Székelyhon portál.
H
Az alap iskolai felszerelések mellett több olyan kiegészítőt, kiadványt érdemes beszerezni - év elején vagy akár év közben -, melyek hosszú távon segítik a gyermekek tanulását. Az egészen kicsiktől a gimnazistákig számos olyan kellék áll rendelkezésre, amely megkönnyíti a munkájukat az iskolában vagy a házi feladat elkészítésénél, sőt ezek nélkül nehezebb a tanulás. A szeptember 1-jei iskolakezdés kapcsán íme pár fontos kiegészítő minden korosztálynak.
Az, hogy öt, tíz vagy tizenöt év múlva mit tanulnak a diákok a hazai romákról, történetükről, kultúrájukról, az egy közös ügy, amelyért érdemes összefogni - fogalmazta meg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Együtt méltósággal - Romák/cigányok a hazai tankönyvekben című konferencián. A szakmai programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága szervezte július 20-án Budapesten.
    Mogyoród, 2014. július 15., kedd (MTI) - Idén már pótturnusokat is hirdettek az egyre népszerűbb mogyoródi military táborban, ahol a gyerekek katonás nevelést kapnak: megtanulják a gépkarabély használatát, a rádiózást, emellett van terepgyakorlat, éjszakai riadó, de külön napirendi pont a bakancspucolás is.
  Provokatív szövegekkel szlemmelnek roma tinik a tanulásról egy új videoklipben.
Önvédelem gyerekkortól kezdve - A Vendég a háznál mai - 2014. február 25-i- adásában.
"A nemzetközi diákolimpiákon elért magyar sikerek azt bizonyítják, hogy a sokszor lesajnált magyar oktatási rendszer még mindig képes lépést tartani a világ élvonalával. Ugyanakkor éppen a diákolimpiákon sikereket elérő tanulók példáját nevezte a legerősebb érvnek arra, hogy "ha eredményt és sikert akarsz, nem hagyatkozhatsz az unott napi rutinra".- mondta Orbán Viktor az Országházban.
A vizsgálat egy észak-karolinai általános iskola felső tagozatában zajlott. Az észak-karolinai állami egyetem kutatói a felsős diákokat kétfős csoportokra osztották, majd egy olyan számítógépes játékkal játszatták őket, amelyen egyszerre csak az egyikük tudott játszani. A kutatók arra voltak kíváncsiak, mennyire hatékony a számítástechnika tanításában a számítógépes játékok. Egyúttal azt is vizsgálták, hogy a feladat végzése közben hogyan változik a tanulók figyelme.
Ma már mást igényel a munkaerőpiac, ami a tanulási folyamatot is meg kell, hogy változtassa. A tíz-tizenegy éves diákok is képesek lennének például az önszerveződő tanulásra, ehhez azonban a tanárnak sokkal többet kell hallgatnia, és sokkal kevesebbet kell beszélnie. Tapasztalat útján tanulhatjuk ugyanis a legtöbbet - hangzott el A tanulás jövője - közösségi utak a tanulásban című szakmai napon április 13-án.
Milyen az elrontott tanulás világa? Olyan, mint a mi iskolánk. Ahol kulturális kényszeretetés folyik. Egy a gyerekektől távoli világban, fényévekkel az ő világuk fölött, valahol egy minisztériumban, akadémián, ki tudja, milyen hivatalban valahol valakik eldöntik, hogy mit kell a gyereknek tudni, mi neki a jó és neki most azt muszáj tanulni. Járnak a gyerekeink egy olyan osztályba, ahová nem azért járnak, mert oda jó, mert ott érdekes és hasznos, hanem egyetlen dolog miatt: mert muszáj.

Oldalak