H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. január 22., 01:08 - Vince

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Nem létező diákok után vett fel támogatást egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskola, amely jogosulatlanul több mint 30 millió forintot igényelt - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
H
Budapest, 2015. október 26., hétfő (MTI) - A Nemzeti Tehetség Program keretében hétfőn adtak át első alkalommal egyéni ösztöndíjakat Budapesten, az első körben hatvan fiatal részesült a támogatásban.
A MATEHETSZ megbízásából 2015. májusában végzett országos reprezentatív közvélemény-kutatás eredményeiről. Hidak a tehetségeseknek A fiatalok 47%-a szerint az elmúlt években bővült a tehetségeseknek szóló programkínálat – derül ki egy friss felmérésből, mely országos reprezentatív mintán vizsgálta, hogyan gondolkodunk mi magyarok a tehetségről.
A tankönyvpiacon végrehajtott reformok működnek, két év múlva már minden általános iskolás ingyen kapja majd a tankönyveket - mondta Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője augusztus 24-ei budapesti sajtótájékoztatóján.
Budapest, 2015. július 8., szerda (MTI) - A kormány megháromszorozta a tanodák számát és idén ősszel várható az újabbak támogatását célzó pályázat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az LMP-s Ikotity István írásbeli kérdésére válaszul.
Csaknem 17 milliárd forinttal kap több támogatást jövőre az állami iskolafenntartó. Az egyetemeknek és főiskoláknak viszont az ideivel megegyező összeg jár - derül ki a 2016-os költségvetésből, amelyet június 23-án fogadott el a parlament - olvasható az mno.hu-n. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) már korábban jelezte a költségvetési tervezettel kapcsolatban, hogy az összeg még a pedagógusok előmeneteli és illetményrendszerének kiadásaira is kevés.
A tanodák támogatását célzó új pályázati kiírást úgy módosítják, hogy minden településtípuson lehessen tanoda, nagyvárostól az egészen kicsi faluig, és az elvárásokat is a települések igényeihez szeretnék igazítani - mondta Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára július 21-én az M1 aktuális csatornán.
Befejeződött a tiszajenői Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda csaknem kétszázmillió forintos épületenergetikai fejlesztése, amelyet pályázati támogatással valósítottak meg - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel. Vágó Béla elmondta: a Környezet és Energia Operatív Program keretében elnyert 145 millió forintos támogatást 40 millió forinttal egészítette ki a Váci Egyházmegye. Azt remélik, hogy a beruházás eredményeként az energetikai költségek legalább felét megtakaríthatják majd a Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolában.
Nőhet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) támogatása, amely a jövő évi költségvetési javaslat szerint 549,5 milliárdhoz juthat és 12 milliárdos bevétellel számolhat. A május 13-án benyújtott költségvetési javaslat indoklása alapján 2016-ban is folytatódik a pedagógus-életpályaprogram és a szakképzési rendszer idén elkezdett bővítése.
Oktatás-szakképzés-önkormányzat  Oroszlány megduplázza a hiányszakmák ösztöndíját       Tatabánya, 2015. január 31., szombat (MTI) - Oroszlány önkormányzata az állami ösztöndíjjal megegyező támogatást biztosít a hiányszakmát elsajátító fiataloknak, jó tanulmányi eredménnyel így egy diák legfeljebb 60 ezer forint ösztöndíjban részesülhet - közölte a polgármester az MTI-vel.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán 1. rész 18 Dec 2014 18:00:00 +0100 MP3: http://inforadio.hu/audio/0004f/0004f726a.mp3 A tárcát érintő aktuális ügyek. http://inforadio.hu/arena/5259/1/podcasting Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán 2. rész

Oldalak