H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. január 23., 01:02 - Zelma

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
  Szeptembertől ismét emelkednek a pedagógusbérek, 3,4 százalékkal vihetnek haza többet a pedagógusok, ez havonta 3–15 ezer forint közötti összeget jelent az érintetteknek – közölte Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkára január 6-án Budapesten. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a felsőoktatásban is elindult a már korábban bejelentett béremelés.
H
Interjú: Fegyverneki Gergővel, a hazánkat a G200 Youth Forum konferencián képviselő pedagógussal Egy „celeb”, aki az irodalmat, a gondolkodást népszerűsíti   Egy házi kutatás szerint a gyerekek azt várják, hogy több tantárgyi videó legyen, ahol a tanárok röviden mondják el a lényeget.
Mindenki előre tudott lépni idén Magyarországon, részben a kormány intézkedései nyomán - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és öt évre eltiltotta a közoktatási intézményvezetői foglalkozás gyakorlásától a hamis érettségik szervezése miatt megvádolt egykori gyulai iskolaigazgatót csütörtöki, elsőfokú ítéletében a Gyulai Törvényszék. Az ítélet nem jogerős - közölte a törvényszék az MTI-vel.
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azonnali tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a köznevelés területén nem halasztható korrekciókról - erről döntött hétvégén az érdekvédelmi szervezet kongresszusa. Arról is határoztak, hogy szükség esetén az utcai demonstrációtól, de akár a sztrájktól sem riadnak vissza.
Egy kisfiú ebéd közben fuldokolni kezdett egy ajkai iskolában. A pedagógusok és a konyhai dolgozók gyors és szakszerű beavatkozása mentette meg az életét. A tanulságos történetet a címre kattinva érhetik el.
A köznevelési rendszer színvonalának javításához szükség van a pedagógusok, az intézményvezetők és az intézmények egységes és nyilvánosan ismert szempontok szerinti külső és belső értékelésére - értett egyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága, a Nemzeti Pedagógus Kar, a Közoktatási Szakértők Országos Egyesülete és az Oktatási Hivatal. A szervezetek és az intézmények egyeztetéseket folytattak az intézményi önértékelés rendszerének bevezetéséről.
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a hétvégén elfogadott etikai kódex életbeléptetésének elhalasztását kéri és nyilvános vitát kezdeményez a Nemzeti Pedagógus Kar vezetésével - közölte a szakszervezet elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Budapest, 2015. november 9., hétfő (MTI) - Nyílt levélben kéri a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a nemzeti pedagóguskar hétvégén tartandó közgyűlésének résztvevőit, hogy utasítsák el az etikai kódexet.
Budapest, 2015. november 2., hétfő (MTI) - Lezárult az 1,6 milliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló A munkáért! című projekt, amely a szociális partnerek együttműködését segítette elő, hogy hatékonyan képviseljék a munkavállalók és a munkaadók érdekeit a munkaügyi- és szakpolitika alkotás, valamint a kormányzati döntéshozatal során - tájékoztatta a Liga Szakszervezetek és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) hétfőn az MTI-t.
Barangoló természetismeret, Színes kémia, Lovagok az időben - csak néhány cím, melyek hátterében tudatos tervezés, pedagógiai célokhoz illesztett IKT-eszközhasználat, valamint kreatív megvalósítás áll, és nem utolsó sorban olyan pedagógusok, akiknek munkáját Digitális Pedagógus Díjjal ismerte el a Tempus Közalapítvány.

Oldalak