H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. január 24., 02:34 - Timót

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) információkkal és tanácsadással nyújt segítséget az informatikai pálya iránt érdeklődők számára, akár az Educatio kiállításon, akár más formában. Részletek a cikk címére kattintva az IVSz közleményében!  
H
2013-ban életbe lépett munkahelyvédelmi akció sikerét jelzi, hogy annak révén mára több mint 890 ezer embert, köztük mintegy 150 ezer fiatalt foglalkoztatnak – közölte a kormányszóvivő csütörtökön a jászberényi Jász-Plasztik Kft.-nél tartott sajtótájékoztatón.
Andor László szerint Magyarországon a legnagyobb probléma jelenleg a szakképzés szintjén van, hiszen a vállalatok megtelepedésénél sok esetben az a probléma, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő szakképzett munkaerő. A fiatalok közt különösen koncentrálni kell a korai iskolaelhagyók körére, a kisebbségekhez tartozókra, valamint a hátrányos helyzetű településen élőkre. Az ő aktiválásuk, bevonásuk a további képzési lehetőségekbe kulcsfontosságú lenne - hangsúlyozta az uniós biztos.
Ha a rend fenntartására a büntetés a fő eszköz, akkor kiürül a társadalmi összetartozás értelme, az egyre szegényebbek számára pedig lehetetlenné válik a civilizációs normák betartása - mondja Ferge Zsuzsa. A szociológus szerint a Fidesz célja a társadalom egésze fölötti teljes uralom, ehhez alkalmazzák eszközként a megfélemlítést. A 2014-es választásra lelke mélyén a csodát várja, bár a kormánynak majdnem korlátlan szabadsága van az eredmények alakításában.
Magyarországot érinti legérzékenyebben a fiatalok körében terjedő munkanélküliség - derül ki abból az elemzésből, amit az EU szakosított szervezete, az Eurofound tett közzé. A dublini székhelyű szervezet adatai szerint jelenleg uniószerte 14 millióan vannak állás, illetve képzettség nélkül a 15-29 év közötti korosztályból. Ez azt jelenti, hogy a fiataloknak mindössze 33,6 százaléka van állásban, ami az Eurofound kimutatásai szerint minden idők legalacsonyabb száma.
Világszerte egyre nagyobb problémát jelent a fiatalok magas munkanélküliségi aránya. Nemzetközi adatok alapján a 25 év alatti fiatalok 12,7 százaléka állástalan, hazánkban ez az arány majdnem eléri a 40 százalékot. Szeptember 19-én Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója indította útjára a Microsoft YouthSpark programját.
Európai parlamenti képviselők, valamint magyar, osztrák és szlovák diákok részvételével Határközi Állampolgári Fórumot rendeztek az ausztriai Hainburgban. A középiskolások aktuális uniós kérdéseire válaszolt Maros Sefcovic, az Európai Bizottság egyik alelnöke is.
A kimutatások szerint munkanélküli a szlovák fiatalok 35,1 százaléka - tehát minden harmadik fiatal. Az uniós átlag mindössze 22 százalék, az Európai Bizottság is súlyos problémaként kezeli a jelenséget.
Minden eddiginél több a 25 év alatti munkanélküli Nagy-Britanniában – adta hírül a BBC. Jelenleg 991 ezer 16 és 25 év alatti fiatal él az országban, aki sem iskolába, sem dolgozni nem jár. Az adatok szerint ez azt jelenti, hogy minden ötödik munkaképes fiatalnak nincs állása.