H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. január 24., 02:43 - Timót

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Az Új Pedagógiai Szemle 2015/3-4. számában megjelent Darvas Mátyás Konferencia az iskolai közösségi szolgálatról című írása, amelyben intézményünk is szerepelt, a szerző rávilágított a feladat nehézségeire és szépségeire. Új aspektusból mutatjuk be most iskolánkat, a munkánkat alapvetően meghatározó területet, az integráció kérdését, a folyamat állomásait, az elért eredményeket foglaljuk össze.
H
Szociális cirkusz: egy keveset hallott, szinte ismeretlen fogalom Magyarországon. Jelentése egyszerűen annyi, hogy a cirkuszi művészetekben való részvételt használjuk eszközként a társadalmi integráció előmozdítására. A műfaj alkalmazási területei végtelenül változatosak: a világ számos pontján, különböző hátrányos helyzetű célcsoportokkal alkalmazzák. Ezek lehetnek tanulási problémákkal küzdő diákok, menekültek, szellemi és/vagy testi fogyatékos gyerekek, pszichiátriai betegek, bevándorlók, utcagyerekek, börtönben lévők, drogfüggők, hogy csak a legjellemzőbb példákat említsük.
Herbart a tanárképzéssel nem akart mást, mint hogy tudatossá tegye a tanítási folyamatot. Spontán folyamatból tervezett, átgondolt eljárássá. 
Ez az írás arra vállalkozik, hogy összefoglalja egy internetes blogon zajló zaklatás iskolai feldolgozásának történetét. A történet főszereplői egy budapesti középiskola nagygimnazista diákjai, öt lány és négy fiú. A magyarban zaklatás szóval jelöltük az angolszász bullying szót, amelyet a szakirodalomban a kiszemelt diák (a "sértett") rendszeres zaklatására, lejáratására, szívatására alkalmaznak.