H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. január 24., 02:44 - Timót

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
  2016. január 07. csütörtök, 13:08 Óvodába ment január 6-án György herceg, Nagy-Britannia jövendő uralkodója. A hírt már decemberben bejelentették a szülők, vagyis Vilmos cambridge-i herceg és hitvese, Katalin hercegnő.  
H
A szakképzésről és a gyerekek sportolásáról is szó volt február 18-án napirend előtt az Országgyűlésben. A Jobbik nehezményezte, hogy törvényi határidő után hozták nyilvánosságra a szakképzési beiskolázásokról szóló kormányrendeletet. Válaszában a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a szakképző intézmények számára megteremti a lehetőséget a felvételi eljárásba való bekapcsolódásra.
Átmeneti szabályozást léptet életbe a szakképző iskolák felvételi eljárásánál a kormány, miután a szakmaszerkezeti döntésről szóló kormányrendeletben a korábban közzétett tervezethez képest megváltoztak a keretszámok és a képzési irányok - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményéből, amelyet február 17-én juttatott el MTI-hez.
A szcientológusok a drogterápia "álarca alatt" állami támogatással folytathattak tevékenységet iskolások körében - írja a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) február 16-án az MTI-hez eljuttatott közleményében. A TASZ közérdekű adatkéréssel fordult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, hogy arról tájékozódjon, van-e nyoma a szcientológia egyházhoz közel álló szervezetek és az iskolák közötti együttműködésnek.
Ez év végére az unió minden tagállamában alkalmazható adatbiztonsági-adatvédelmi oktatási programot dolgoz ki általános iskolásoknak a lengyel és a szlovén társhatósággal, valamint egy belgiumi egyetemmel közösen a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) - mondta el Péterfalvi Attila elnök február 10-én, a tizenkettedik alkalommal megrendezett Biztonságosabb internet nap budapesti rendezvényén.
Milyen szakra és melyik egyetemre érdemes jelentkezned? A döntésben segítséget nyújtanak a főiskolákon és egyetemeken rendezett nyílt napok, ahol képet kaphatsz az intézményben folyó munkáról, és pontos, széleskörű információkat szerezhetsz a téged foglalkoztató képzésekről. Decemberben, januárban és februárban is több városban, intézményben tartanak nyílt napot.
A legfontosabb tartozásunk a jövőnek a következő generáció kinevelése - fogalmazta meg dr. Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke a Gábor Dénes Ösztöndíjak átadásán november 27-én. A rendezvényre a Magyar Tudomány Ünnepe keretében került sor azzal a céllal, hogy felkutassák és támogassák a talentumokat. A "Docler Holding Új Generáció" Gábor Dénes Ösztöndíjat idén Lám István mérnök-informatikus, a TRESORIT Kft. ügyvezető igazgatója kapta, míg a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíjjal 11 tehetséges fiatal munkásságát támogatták.
Mintegy 524 milliárd forintos támogatást kap 2015-ben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), amely emellett 12 milliárd forintnyi bevétellel számolhat az október 30-án benyújtott jövő évi központi költségvetés értelmében.
Újabb tehetséges, nehéz anyagi körülmények között élő gyerekek vehették át az MKB Bank ösztöndíjait október 28-án Budapesten. Az 1997-ben alapított ösztöndíjjal minden tanévben száz, kiemelkedő képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű fiatalt és gyereket támogatnak. Az ebben a tanévben megüresedett 19 helyre csaknem 200 érvényes pályázat érkezett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz (NGYSZ).
Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes október 27-én megbeszélést folytatott Wang Guosheng úrral, Kína Hubei tartományának kormányzójával. A tárgyalást követően került sor a kínai Hupei Yichang Longpanhu Nemzetközi Iskola és a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására, valamint a Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díj átadására.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó összes ágazat költségvetése nőhet a jövő évben - közölte október 28-i budapesti sajtótájékoztatóján Balog Zoltán. A miniszter elmondta: a következő év végéig a 4,8 milliárdos uniós és hazai forrásból ezer bölcsődei férőhelyet alakítanak ki, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) pedig jövőre is egy plusz 50 milliárdos forrásra lesz szüksége, melyet meg is fog kapni.

Oldalak