H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 23., 07:57 - Béla

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Microsoft az oktatásban

A honfoglalás újszerű, sokoldalú, interaktív bemutatásáról is szólnak az innovatív pedagógusok projektjei. Az Oktatás a 21. században - határok nélkül - 2015.03.26-27-én lezajlott konferenciánkon kiállító pedagógusok innovatív megoldásainak bemutatátást folytatjuk, melyek a Microsoft szoftvereit használják. Példaértékű módszerek, átgondolt, továbbfejlesztett, gyermekközpontú digitális tananyagok és munkáltató eszközök jelentek meg a pedagógusok személyes bemutatásaiban és most ezek rövidített változatát közöljük. Visszajelzéseiket szívesen vesszük a megadott elérhetőségeken.

MICROSOFT 2015. március 30.

Honfoglalás virtuálisan és a valóságban

 
A budapesti Budenz József Általános Iskola és Gimnázium tanárai mutatják be ezeréves múltunk meghatározó eseményének újító szemléletű bemutatását. A projektben részt vevő pedagógusok  Grótné Tar Csilla, Rádonyiné Titi Katalin és  Szatmári Boglárka.


"Kitűzött céljaink:

 Hazánk történelmével való ismerkedés, környezetvédelmi attitűdök kifejlesztése, valamint az informatikai eszközök változatos használata. Művészeti osztályt tanítunk. A témát az előző (ma már 7.-es) osztályunkkal való sikeres feldolgozáson felbuzdulva tovább fejlesztettük, IKT-eszközök széleskörű használatát is bevonva.

Tanítványaink harmadik osztályosak, tehát 8-9 évesek, ezért a programot az ő informatikai tudásukra alapoztuk, de munkánkba bevonjuk a már 7.-es (13-14 éves) művészeti osztályos volt tanítványainkat is. (kooperativitás- a szerk.)  A magyar irodalom (olvasás) tananyaghoz kapcsolódóan választottuk a témát. A csodaszarvas legendájától a magyarok Kárpát-medencében való letelepedéséig tartó időszakot foglalja magában. A feladatokat úgy próbáljuk összeállítani, hogy a gyerekek szembesüljenek a mai kor problémáival is, a fejlődés előnyeivel és hátrányaival. Interaktív játékok használatával testközelbe hoztuk a mondák világát, a kor emberének mindennapjait, élőhelyét és életmódját. (kreativitás - a szerk.) Másrészt lehetőséget tudunk biztosítani az önálló kutató munkához a felfedezőképesség kamatoztatásához, és ezeknek csoportos feldolgozásához. A virtuálisan megjelenített honfoglalás kori valóság, illetve a gyerekek által megtapasztalt mai valóság összehasonlítása különösen nagy élményt nyújt számukra. Kiemelten foglalkozunk a környezetszennyezéssel, összehasonlítva a honfoglalás korát a mai életünkkel. A projektet egy előadással zárjuk, ahol ötvöződik az összes pedagógiai módszer. (kommunikáció - a szerk.)A „nagyok” az internetről letöltött rajzoló programmal megtervezik az előadásunk díszleteit, majd az előadást felveszik digitális kamerával. ("computer"- IKT -eszközök - a szerk.) 

 A program megkívánja a szülők munkába való bevonását is, akik szívesen tevékenykednek gyermekeikkel és velünk. A projektben használt eszközök: laptop (Microsoft Office Word 2007, Microsoft Office PowerPoint, Windows Media Player...), interaktív tábla, internet, digitális fényképezőgép és kamera.
A linken a honlapunk található, ahol további fotók, fotóalbumok, videók és beszámolók, tudásanyagok találhatók. 

A projektben részt vevő pedagógusok: 

 Grótné Tar Csilla
 

 

 

 

 

 

Rádonyiné Titi Katalin


 

 

 

 

 

Szatmári Boglárka

 

 

 

 

 

A zárójelbe tett kifejezések a Microsoft Innovatív Iskola projektjében szereplő ún. 4 K - kulcsszavakat jelzik. 

Kapcsolódó cikkek: 

Innovatív pedagógusok projektjei 1. rész

H