H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. január 22., 01:08 - Vince

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Nem létező diákok után vett fel támogatást egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskola, amely jogosulatlanul több mint 30 millió forintot igényelt - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
H
Mintegy 350 millió forintos, európai uniós forrásból finanszírozott fejlesztés valósult meg a Mohács Térségi Általános Iskola Brodarics téri intézményében - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) Mohácsi Tankerülete pénteken az MTI-vel.
Bár december 24-e már a téli iskolaszünet idejére esik, mégis pótolniuk kell azt a diákoknak december 12-én. A tanítási napoknak ugyanis a munkanapokhoz kell igazodniuk - mondta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár az InfoRádiónak. 
Digitális Iskola Program indult hátrányos helyzetű fiataloknak, a projekt célja a digitális ismeretek fejlesztése.
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) támogatásával korszerűen felszerelt iskolai számítástechnikai szaktantermet és több száz Mikulás-csomagot adott át pénteken Beregszászon Szász Jenő, az NSKI elnöke.
Veresegyház, 2015. november 17., kedd (MTI) - Új, kilenc tantermes iskolát építenek és két óvoda bővítését, korszerűsítését is előkészítették Veresegyházon. A három projekt összköltsége megközelíti az egymilliárd forintot - tájékoztatta a Pest megyei település független polgármestere kedden az MTI-t.
Az Oktatási Hivatal a honlapján (www.oktatas.hu) nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgát meghirdető középiskolai feladatellátási helyek listáját, valamint azt az elektronikus kereső felületet, amelyen a tanulók és szüleik a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói között kereshetnek.
Budapest, 2015. szeptember 19., szombat (MTI) - A jövő évi költségvetésben az idei 58 milliárdról 71,7 milliárd forintra nő a gyermekétkeztetés támogatására szolgáló keret - válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére.
London, 2015. szeptember 15., kedd (MTI) - A rendszeres iskolai számítógép-használat nem javítja a diákok teljesítményét és általában rosszabb iskolai eredményekkel van összefüggésben - derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) globális jelentéséből.
Egy hét múlva kezdődik az iskola; az első tanítási nap az induló tanévben szeptember elseje lesz. Az InfoRádió összeállításából kiderül, meddig kell várni az első tanszünetre, meddig tart a téli szünet vagy mikor kezdődik az érettségi időszak. Az idei tanév szeptember 1-jén, kedden kezdődik és június 15-én, szerdán ér véget. A tanítási napok száma 181, a középiskolákban és a szakiskolákban 180 nap lesz. 
Indokolatlannak tartja a Köznevelésért Felelős Államtitkárság, hogy a hazai menekülttáborokban ideiglenes iskolákat hozzanak létre, mivel nincsenek meg a feltételek, hogy ennyi különböző anyanyelvű gyereket együtt neveljenek - írta aMagyar Nemzet, hozzátéve: jelenleg 158 iskolás- és 47 óvodáskorú menekült gyerek tartózkodik országszerte a táborokban.

Oldalak