H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. január 23., 00:43 - Zelma

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Korszerű informatikai eszközöket kapnak az iskolák. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) csaknem 12,5 milliárd forint támogatásból komplex informatikai fejlesztést valósít meg a köznevelési intézményekben az Új Széchenyi Terv keretében.
H
A fiatalok következő generációit olyannyira leköthetik az elektronikus eszközök, hogy ha nem teszünk valamit, akár teljesen elszokhatnak a fizikai tevékenységtől és leszokhatnak a sportról. Ez a legfontosabb megállapítása az Ifjúsági Sportalap brit karitatív szervezet beszámolójának – hangzott el a Kossuth Rádió Krónikájában. Az alapítvány által megkérdezett gyermekek több mint egynegyede azt válaszolta, hogy a barátaikkal játszott számítógépes játék szerintük fizikai tevékenység, azaz olyan, mintha ők maguk mozognának.
Befejeződött a tiszajenői Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda csaknem kétszázmillió forintos épületenergetikai fejlesztése, amelyet pályázati támogatással valósítottak meg - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel. Vágó Béla elmondta: a Környezet és Energia Operatív Program keretében elnyert 145 millió forintos támogatást 40 millió forinttal egészítette ki a Váci Egyházmegye. Azt remélik, hogy a beruházás eredményeként az energetikai költségek legalább felét megtakaríthatják majd a Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolában.
A Győri Evangélikus Insula Lutherana hitéleti, oktatási, nevelési központ és a debreceni református oktatási-nevelési intézményrendszer fejlesztését, valamint a Reformáció Emlékbizottság programjait is támogatja jövőre a kormány - derül ki a május 13-án benyújtott költségvetési törvényjavaslatból. A hittanoktatás támogatására az ez évivel megegyező összeget, 3,1 milliárd forintot fordítanának.
Kiterjeszti a kormány a pedagógus-életpályát a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelőkre, valamint a területi gyermekvédelmi szakszolgálatokban dolgozó örökbefogadási tanácsadókra 2016. január 1-jétől - jelentette be az emberi erőforrások minisztere április 24-én egy budapesti szakmai konferencián. Balog Zoltán azt is közölte, a kormány megújítja és egységesíti a koragyermekkori fejlesztés rendszerét annak érdekében, hogy a sajátos nevelési igényű fiatalok családjai mielőbb megkapják a szükséges szakmai segítséget.
Befejeződött a 340 millió forintos fejlesztés a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban, a programot teljes egészében uniós pályázati forrásból finanszírozták - közölte a Tisza-parti város polgármestere április 24-én az MTI-vel. Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: a projekt célja az volt, hogy fejlesszék a természettudományi oktatást a város közoktatásában.
Oktatás-óvodák  Czunyiné: 2,5 milliárd forintot fordít a kormány óvodák fejlesztésére       Miskolc, 2015. március 12., csütörtök (MTI) - A kormány egy most zajló program szerint 2,5 milliárd forintot fordít óvodák fejlesztésére, óvodai férőhelyek bővítésére - mondta a köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön Miskolcon, a húszmillió forintból megújult diósgyőri óvoda átadási ünnepségén.
    Győr, 2014. július 22., kedd (MTI) - Jövő júniusig tartó projekt keretében bővítik és fejlesztik a győri Audi Hungaria Iskolát; az erre fordított összeg közel negyedét uniós és kormányzati forrásból finanszírozzák - hangzott el az új épület keddi alapkő-letételi ünnepségén.
      Budapest, 2014. június 21., szombat (MTI) - Új digitális tananyagokkal képzik szeptembertől az informatikus hallgatókat az ELTE-n, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) és a Műegyetemen (BME).
A Nemzeti Pedagógus Kar megalakulásáról, az abban való szerepvállalásról és a pedagógus nap alkalmából kitüntetett pedagógusokról is beszélt Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter az ELTE-n. A Klik fejlesztési programot indít számos hátrányos helyzetű iskola helyzetének javítására, miért pont őket válaszották, mikor és milyen programok indulnak- minderről a Katedrában, Kocsonya Zoltán szerkesztésében, az Inforádióban.

Oldalak