H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. január 23., 01:07 - Zelma

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Nem létező diákok után vett fel támogatást egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskola, amely jogosulatlanul több mint 30 millió forintot igényelt - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
H
A Magyar Nemzet csütörtöki cikke szerint korai jelzőrendszer kiépítését tervezi a kormány, amely segítene megakadályozni a lemorzsolódást a veszélyeztetett tanulók körében. A jövőben azokat az adatokat, amelyek az egyes tanulóknál előidézik a lemorzsolódást, nyilvántartásban rögzítenék. Az azonosításra alkalmatlan adatokat többek között a félévkor hármasnál rosszabb tanulmányi átlagot elérő diákokról és a félévkor elégtelen osztályzattal rendelkezőkről kellene gyűjteni, illetve azokról is, akik évismétlők, vagy igazolt hiányzásuk az adott tanévben eléri a száz órát.
Újabb 100 diák bevonásával folytatódhat a Fiatal tehetség program (FIT Program) - mondta el Constantinovits Milán, a program szakmai vezetője vasárnap reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.
A következő tanévtől 25-30 százalékkal, akár havi 100 euróval magasabb ösztöndíjat kaphatnak az Erasmus+ programban részt vevő magyar hallgatók.
Magyarországon magas a kora gyermekkori nevelésben részt vevők aránya, a magas szintű képzettséget jól megfizetik, kevés ugyanakkor a tanóra alapfokon, a felsőoktatásba pedig viszonylag kevesen kapcsolódnak be - a többi között ez derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden Budapesten bemutatott tanulmánykötetéből.
Csütörtöktől több mint 150 ezer tanár és oktató ingyen használhatja a Microsoft felhőalapú Office 365 programcsomagját öt személyi számítógépen, illetve további öt különböző mobileszközön, legyen az táblagép vagy okostelefon - jelentette be a köznevelésért felelős államtitkár sajtótájékoztatón, Budapesten.
Budapest, 2015. november 13., péntek (MTI) - Idén szeptembertől már több mint egymillió diák életének része a sport a mindennapos testnevelésnek köszönhetően - derült ki Szabó Tünde sportért felelős államtitkár pénteki előadásából.
Egy tollvonással szüntette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium a Krúdy Gyula középiskola gimnáziumát, a következő tanévben már nem indíthat az iskola ilyen képzést. Az iskola diákjai, tanárai és vezetősége bízik a döntés módosításában.
Budapest, 2015. november 2., hétfő (MTI) - Lezárult az 1,6 milliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló A munkáért! című projekt, amely a szociális partnerek együttműködését segítette elő, hogy hatékonyan képviseljék a munkavállalók és a munkaadók érdekeit a munkaügyi- és szakpolitika alkotás, valamint a kormányzati döntéshozatal során - tájékoztatta a Liga Szakszervezetek és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) hétfőn az MTI-t.
A kicsiknek indított gyermekirodalmi folyóiratot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI). A Mikkamakka című lappal október 19-én a Mesemúzeumban tartott lapbemutató keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők. A folyóirat célközönsége a 6-10 éves korosztály, illetve az ő tanítóik, szüleik, elsődleges célkitűzése pedig az olvasás népszerűsítése, a vizuális kultúra fejlesztése és az ismeretterjesztés - írják az ofi.hu oldalán.
Budapest, 2015. október 26., hétfő (MTI) - Idén január és augusztus között csaknem 100 ezer, a tavalyinál 25 ezerrel több diák dolgozott a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Diákész) tagszervezetein belül - közölte az iskolaszövetkezeti piac csaknem felét lefedő szövetség hétfőn az MTI-vel.

Oldalak