H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 21., 00:22 - Konrád

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
D. Tóth Kriszta és az UNICEF Magyar Bizottság gondozásában megjelenő mesekönyv nem szájbarágósan tanít, hanem érdekessé és vonzóvá tesz egy szolidáris világot,…
börze 2013. november 08.

A Zinka és Hugó - A rejtélyes üzenet egy izgalmas, kalandos, magával ragadó mesekönyv, amely a 6-10 éves gyerekeknek és szüleiknek készült.

Nem csupán az első mese klasszikus folytatása, hanem egy speciális kötet, D. Tóth Kriszta és az UNICEF Magyar Bizottság gondozásában.  Az UNICEF üzenetei - a tolerancia, az összefogás, az elesettek megsegítése, a világ sokszínűsége, a fogyatékkal élők elfogadása, a természet megóvása - finoman és játékosan szövik át a mesét.  A Zinka és Hugó – A rejtélyes üzenet nem szájbarágósan tanít, hanem érdekessé és vonzóvá tesz egy szolidáris világot, olyan tartalmat ad, amely segít a gyerekeknek megérteni önmagukat és egymást. A történet fontos kérdéseit a gyerekek és a szülők együtt beszélhetik meg.

A mesekönyv vásárlói életeket mentenek: az UNICEF Magyar Bizottság 300 Ft támogatást kap minden kötet árából: 300 Ft elegendő 3 csomag terápiás élelmiszerre, vagy 8 adag gyermekbénulás elleni Szabin-cseppre, vagy 17 adag rehidráló sóra…

D. Tóth Kriszta író, újságíró, az UNICEF Magyar Bizottságának támogató önkéntese így vall a kötetről: "Amikor az év elején elkezdtem az UNICEF Magyar Bizottságával dolgozni, ezer ötletem támadt, hogyan segíthetném a munkájukat. Ezek közül az első a Zinka és Hugó – A rejtélyes üzenet mesekönyv - óriási öröm, hogy létrejött. Ebben a mesében semmi nem didaktikus, semmi nem erőltetett. A világ egyszerűen és természetesen olyan, amilyennek szeretnénk: sokféle és befogadó, ahol a barátságok igaziak, a szolidaritás pedig magától értetődő. A főszereplő, Zinka pont annyi idős, mint a lányom, és pont olyan világban él, amilyet Lolának is szeretnék."

Megjelenés: 2013. november 11., Bookline Könyvek


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Tóth Klára

H