H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. február 24., 23:02 - Mátyás

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
2015. szeptember 21-én  volt  80 éves Vekerdy Tamás pszichológus, író, a Waldorf-pedagógia egyik legjelesebb hazai képviselője. Az MTI-re hivatkozó
karrier 2015. szeptember 21.

2015. szeptember 21-én - volt pont 80 éves Vekerdy Tamás pszichológus, író, a Waldorf-pedagógia egyik legjelesebb hazai képviselője. Az MTI-re hivatkozó Hirösnaptar.hu cikkében bemutatjuk életútjának főbb, inspiráló állomásait, további jó egészséget és hosszú életpályát kívánva neki! 

Vekerdy Tamás Budapesten született 1935. szeptember 21-én. Hétéves korától gyermekorvosnak készült, tízévesen úgy döntött, hogy költő lesz. Kamaszként írt novelláit elküldte a Kortársnak, ám azt a választ kapta, hogy írás helyett inkább olvasson Kosztolányi-novellákat. Tanárai bölcsészkarra szerették volna küldeni, de ő inkább hobó akart lenni, ami az akkori időkben nem volt túl előremutató elképzelés. Végül apja kérésére elvégezte a jogi egyetemet, de a jogi pálya nem vonzotta, így a Nemzeti Színházhoz került statisztának, emellett házitanítóskodott. 


Forrás és életútjáról bővebben a Hirösnaptar.hu oldalon. 

Kapcsolódó cikkek:

A szülők hibájából szorong a gyerekek többsége?

Iskolai konfliktuskezelés

Wikipédia szócikk Vekerdyről itt olvasható, figyelemreméltó publikációinak felsorolásával. Ön melyik könyvét olvasta? 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Frank Luca

H