H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. március 21., 09:35 - Benedek

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Rövid - max.18 perc -inspiráló videók, pedagógusoknak is?  Sztorik, eltérő látásmódok, ötletek, megoldások  - hogyan? Plusz még TED videók a cikkben!
jó példák 2015. december 23.

Rövid, inspiráló videók, pedagógusoknak is!  Sztorik, eltérő látásmódok, jó ötletek - a TED konferenciákról és videóiról olvashatunk a Sulinet cikkében. Akár a szünetben is érdemes megnézi akár naponta egy videót, csak 18 percesek,különleges emberekről szólnak,  lényegretörőek, jól követhető, izgalmas témák! Miről is? Például a malária és az oktatás összefüggéseiről, Bill Gates-től, az  iskolák és a kreativitás kapcsolatáról, Sir Ken Robinson-tól, a költészet mai modern változatáról, a slam poetry-ről, Nyáry Krisztián és Saiid, Akkezdet Phiai frontemberétől, vagy egy diák a saját generációja és a felnőttek kommunikációjáról, vagy a csodálatos emberi hangról, ami ugye a pedagógusok egyik "munkaeszköze". 

(A videók legtöbbször angolul vannak, de az önkéntesek munkájával magyar felirattal lehet követni. Amúgy eredetileg nyelvtanulásnak, gyakorlásank is kiváló!))

Minden bizonnyal van Olvasóink között, akinek ismerős  a TED konferenciasorozat. (Ezekről bővebben a Wikipédiában, a szabad enciklopédiában érdemes olvasni, itt.) Az előadások alapkoncepciója az „ideas worth spreading”, azaz olyan gondolatok, amelyeket érdemes megosztani és továbbadni. A TED-en főként nemzetközi hírességek szólalnak fel izgalmas témákban, ezekhez járulnak hozzá izgalmas megközelítésekkel. A szokványostól elétrő gondolatvilág jellemző minden előadásra. Innovatív elképzelések sztori-szerű felvezetésének nyújt teret a TED konferenciasorozat, melynek előadásai az interneten is hihetetlen népszerűségnek örvendenek a TED videómegosztó csatornáján.

Bill Gates: a moszkitók, a malária és az oktatás (20 perces videó) 

Hogy miről szólhat egy TED beszéd?

Az égvilágon bármiről. Tényleg. A természettudományoktól az esőerdők megmentésén át a párkapcsolati tanácsadásig teljesen bármiről. Bár ez ilyen formában nincs kimondva, de a TED-nek van egy mindimálus “világmegváltó” szerepe. Teljesen kilépünk általa a tanulás mindennapjaiból, és minden szempontból nem konvencionális formában bemutatott sztorival szembesülünk. Nem véletlen, hogy az ember elkezd böngészni a videók között, és azon kapja magt, hogy több órája azzal foglalkozik.

 

A cikk folytatása és a beágyazott, oktatással kapcsolatos hat videó  itt érhető el, magyarul is követhető, ingyenes.

Önnek mi a kedvenc TED videója?

 

Forrás: hirmagazin.sulinet.hu, a cikk szerzője: Márkus András.


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Frank Luca

H