H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 21., 00:28 - Konrád

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
A szélsőséges tanok terjedését szorítanák vissza, és segítenék az integrációt az EU - tagállamok oktatási és ifjúsági miniszterei egy tízmillió eurós alap…
mozaik 2015. december 08.

 

 Tízmillió eurós alapot hoznak létre az EU-tagállamok oktatási és ifjúsági kérdésekben illetékes miniszterei annak érdekében, hogy az oktatással visszaszorítsák a szélsőséges tanok terjedését és elősegítsék az integrációt - jelentette be Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos  Brüsszelben.

    A biztos a miniszterek e téma megvitatására rendezett kétnapos brüsszeli ülése alkalmából tartott sajtótájékoztatón ismertette a döntést.        Navracsics Tibor elmondta, hogy a miniszterek újabb oktatási programokat indítanak a radikalizmus megelőzéséért. A szélsőséges eszmék visszaszorítása érdekében a 2016-os év az oktatás és az egyetemeken kívüli képzések éve lesz - mondta a biztos, hozzátéve: az oktatási programokba be kell kapcsolni az újonnan érkezett menedékkérőket is a beilleszkedésük elősegítése érdekében.

"Fegyverekkel meg tudja ölni a terroristákat, az oktatással meg lehet ölni a terrorizmust" - Malála Júszafzai, Nobel-békedíjas emberi jogi aktivista, született 1997-ben. Részletek róla a Wikipédián,  itt.

Forrás: Rehan Allahwala' (a kép kattintásra nagyobb méretben nyílik meg).


    Az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportügyekért felelős tagállami miniszterek tanácsa a párizsi merényletsorozat egyik fő okára, a másodgenerációs fiatalok integrációjának hiányára és az abból levezethető radikalizmus erősödésének megelőzésére koncentrál - mondta a biztos.     A szélsőséges tanok terjedésének egyik lehetséges ellenszere lehet az olyan oktatási program létrehozása, mint az Erasmus+, amely nem csak a diákság számára nyújt lehetőséget a továbbtanulás terén, hanem az újonnan érkezett menedékkérők is bekapcsolódhatnak a programba, ami segíti beilleszkedésüket a társadalomba. Ezért az ülésező miniszterek 10 millió eurós támogatást javasolnak az oktatási program számára. A szakminiszterek szerint mindez a szélsőségektől mentes európai értékek terjesztését segíti elő az alapoktatástól az egyetemig - hangsúlyozta Navracsics Tibor.     A sajtótájékoztatón Claude Meisch, Luxemburg oktatási, gyermek és ifjúsági minisztere hangsúlyozta, hogy az oktatás jövőt ad a reményveszett fiatalságnak, ami akár már rövid távon is gátolhatja a szélsőséges világnézet terjedését.     Najat Vallaud-Belkacem francia oktatási miniszter az alapvető európai értékek megóvását emelte ki beszédében, hangsúlyozva, hogy a testvériség eszményét erősíti, ha a leszakadókat az oktatás segítségével integráljuk társadalmunkba.

Forrás:    Brüsszel, 2015. november 23., hétfő (MTI) - Edupress-MTI 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H