H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 19., 21:52 - Emma

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete szerint általánossá vált a bizonytalanság a tankönyvek körül, és a kialakult zűrzavar a gyerekek tanulásában is…
vélemény 2013. október 21.

A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete szerint általánossá vált a bizonytalanság a tankönyvek körül, és a kialakult zűrzavar a gyerekek tanulásában is fennakadásokat okoz.

A szervezet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy az idén bevezetett, központosított tankönyvterjesztésben olyan zavarok alakultak ki októberre, amilyenre az elmúlt húsz évben nem volt példa. Úgy látják, súlyos gondokat okozott a gyerekeknek, a pedagógusoknak, a szülőknek az eddig még sosem tapasztalt mértékű tankönyvhiány a tanévkezdéskor, és "a kormányzat kommunikációjával szemben" sokan még most, október közepén sem kapták meg minden tankönyvüket, pedig a szülők már júliusban, augusztusban kifizették.

A problémák között említették, hogy a szülőknek sok esetben jelentős utánjárással újra meg kellett vásárolniuk a már kifizetett, de hiányzó tankönyveket. A szervezet a pedagógusokat érintő gondokat ismertetve azt írta, hogy az állami tankönyvek esetén megszűnik a szabad tankönyvválasztás joga és elvész a mostani módszertani szabadság, továbbá véglegesen el kell búcsúzniuk azoktól a tankönyvektől, egyéb taneszközöktől, amelyekkel eddig sikeresen tanítottak.

A diákokat érintő problémák közé sorolta, hogy az ingyenes tartós tankönyveket a tanév végén vissza kell adni az iskolának, míg a szülőket érintő nehézségnek tartják, hogy ha saját, illetve új könyvet akarnak adni a gyereküknek, akkor azt külön be kell szerezniük.

Közölték, a Tankönyvesek Országos Szövetségével együtt annak a veszélyére is fel akarják hívni a figyelmet, hogy a tankönyvpiac megszűnése következtében a kínálat a sokszínűség helyett előbb-utóbb a rendszerváltozás előtti időket fogja idézni.

MTI


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Tóth Klára

H