H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. február 24., 23:01 - Mátyás

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Bárki szerezhet államilag finanszírozott második szakképesítést, érdemes a diákok és az "elérhető holdvarban"a volt diákok figyelmét is felhívni erre.  Szeptember…
karrier 2015. szeptember 28.

"Bárki belevághat, nem feltétel egy már meglévő szakma, nem kizáró ok a diploma sem, nyolc általánossal vagy érettségivel bárki szerezhet államilag finanszírozott második szakképesítést - hívta fel a figyelmet a hétfői Ma reggelben az NGM szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Már 15 ezer felnőtt jelentkezett az államilag finanszírozott második szakképesítés megszerzésére, de jelentkezni még szerdáig lehet, így várható, hogy ez a szám tovább nő – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a hétfői Ma reggelben.

A lehetőség mindenki előtt nyitva áll, kortól függetlenül, így akár 65 évesen is lehet jelentkezni, nem feltétel egy már meglévő szakma sem, nyolc általánossal vagy érettségivel – a szakmától függően – bárki belevághat - hívta fel a figyelmet Odrobina László. Nem kizáró tényező a diploma sem, mert az ebben az esetben az nem számít szakmának, ha egy helyen összegyűlt 10 fő, a képzés elindulhat, a szakképesítés megszerzése pedig – képzési folyamat, részvétel, vizsgáztatás – a tanuló számára nem kerül pénzbe. "A teljes cikk  hirado.hu oldalon olvasható.

Kiegészítés: 

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján ez olvasható: 


'A szakképzésről szóló törvény 2015. évi változása lehetővé teszi az államilag támogatott második szakképesítésre történő jelentkezést.
Jelen keresőfelület segítséget nyújt a szakképzésbe bekapcsolódni kívánó érdeklődőknek a legmegfelelőbb képzés kiválasztásában.'

Itt a földrajzi régió, település illetve a tanulni kívánt szakképesítés megadásával a képzést nyújtó szakképzési centrum elérhetőségét lehet megtudni, ill. a kapcsolódó jogszabályok is megismerhetők. 

 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Frank Luca

H