H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 19., 21:50 - Emma

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Több mint 150 ezer tanár és oktató ingyen használhatja a Microsoft  Office 365 programcsomagját. Részletek:
IKT 2015. november 20.

Budapest 2015. november 19. – Mától több mint 150 ezer tanár és oktató ingyen használhatja a Microsoft legmodernebb, felhőalapú Office 365 programcsomagját öt PC-n vagy Mac-en, illetve további öt különböző mobileszközön, legyen szó tabletről vagy okostelefonról. A Microsoft a magyar gazdaság versenyképességének fejlesztéséhez szeretne hozzájárulni az oktatási rendszer újabb, 4 milliárd forint értékű támogatásán keresztül.

Mától teljeskörű a Microsoft szerepvállalása a magyar oktatási rendszer támogatásában, a Microsoft Tisztaszoftver Program kibővítésével. A kezdeményezés a kormány és a technológiai vállalat stratégiai partnerségének keretén belül jött létre. Az egyetemi közösség, valamint az összes, közoktatásban tanuló diák után immár 130 ezer köznevelésben dolgozó tanárnak és 25 ezer oktatónak is biztosítja a legmodernebb Microsoft programok használatát – elősegítve ezzel a tanárok és a diákok közötti valódi kommunikációt és együttműködést. Minden tanár évi 26 ezer forint értékű szoftvercsomagot használhat díjmentesen.

A Word, Excel, PowerPoint, OneNote és számos további alkalmazás segíti mostantól a tanárokat akár offline, akár online dolgoznak is. Mától a pedagógusok is jogosultak a Microsoft Office 365 Oktatási verziójának otthoni, ingyenes telepítésére öt PC-n vagy Mac-en, illetve további öt különböző mobileszközön, és így a Microsoft újabb, mintegy 4 milliárd forint értékben támogatja a magyar oktatási rendszert.

A tanároknak a letöltéshez az Educatio Nonprofit Kft. által biztosított webes felületen kell regisztrálniuk.

Mindegy milyen gyártmányú és milyen platformú eszközt használ a pedagógus, mostantól térítésmentesen használhatja a legmodernebb, felhő alapú technológiát használó szoftvereket. Így a mobil és asztali eszközökön is ugyanabban az ismerős környezetben dolgozhatnak a pedagógusok. A dokumentumok tárolására 1TB méretű OneDrive tárhelyet biztosít a Microsoft, tökéletes mobilitást biztosítva, hiszen a dokumentumaihoz mostantól minden tanár bármikor, bárhonnan hozzáfér.

A felhőalapú technológia lehetővé teszi a kollégákkal való együttműködést akár virtuálisan is, a legbiztonságosabb felhőszolgáltatás segítségével. A kezdeményezés célja, hogy a 21. századi Magyarországon egy gyerek se nőjön fel úgy, hogy ne tudja legalább alapszinten használni az infokommunikációs eszközöket.

 „A magyar gazdaság versenyképessége elképzelhetetlen jól képzett fiatalok nélkül. Ez pedig elképzelhetetlen a megfelelő szintű digitális írástudás, a digitális készségek elsajátítása nélkül. A Microsoft hisz az iskolák erejében és abban, hogy egy szakmai összefogásra épülő tanári közösség és egy elkötelezett iskolai vezetés átütő eredményt érhet el a tanulási környezet átformálásában. Ezért kerül bele a tanároknak szóló Office 365 oktatási verziójának otthoni használata a Digitális Oktatási Alapcsomagba, hogy a pedagógusok több időt szánhassanak az órákra készülésre, élménygazdagabbá tehessék óráikat a digitális megoldásokra támaszkodva” – mondta Ormosi Viktor, a Microsoft Magyarország kormányzati üzletágának igazgatója.

A Microsoft küldetése hozzásegíteni a világ minden lakóját, vállalatát és közösségét ahhoz, hogy többre legyen képes. Éppen ezért a Microsoft nem csak szoftverekkel, hanem tudással is támogatja a magyarországi oktatási rendszert. Az Innovatív Tanár Program és az ahhoz hasonló helyi kezdeményezések révén a tanárok tízezrei valódi szakmai közösség részeseivé válhatnak. Ötleteket meríthetnek, hogy hogyan vigyék be a digitális eszközöket a mindennapi munkájukba, hogyan tehetik izgalmasabbá, élménygazdagabbá óráikat. Innovatív módszerekkel oszthatják meg ötleteiket kollégáikkal, és azokat akár virtuális térben ki is próbálhatják, hogy a működő módszerek minél több iskolába eljussanak.

Az élményközpontú tanulás hatékonysága Magyarországon is bizonyított. A digitális eszközök használatát a tanulásban a Microsoft Mintaiskolákban is segíti. A program támogatja az intézmények részvételét a nemzetközi hálózatokban, szakmai támogatást adnak az új munkamódszerek használatához, s képzéseket szerveznek a pedagógusoknak.

 

A Microsoftról:

A Microsoft a világ legnagyobb számítástechnikai eszközszállító és szolgáltató cége. Széles termékválasztéka az operációs rendszerektől és alkalmazásoktól kezdve a felhőalapú lakossági és vállalati szolgáltatásokon át az összetett hálózati, üzleti szoftverekig terjed. A céget William H. Gates és Paul G. Allen alapította 1975-ben. Mára a világ több mint 90 országában van jelen, dolgozóinak száma pedig meghaladja a 80 000 főt.

A Microsoft Magyarország 1993-ban alakult, mindössze 2 fővel. Dolgozóinak létszáma jelenleg megközelíti a 200 főt, partnerprogramjában pedig 2200 hazai vállalkozással működik együtt. A magyar leányvállalat 2003-ban, 2006-ban, 2008-ban, 2012-ben, valamint 2014-ben is elnyerte a „Legjobb Munkahely” címet, 2010-ben pedig az MNKSZ pályázatán a “Legjobb Női Munkahely 2009” címet érdemelte ki. A Microsoft Magyarország a 2012-2013-as üzleti évben a világ összes Microsoft leányvállalata közül a legjobbnak bizonyult. A magyar leányvállalat ügyvezetői igazgatói posztját 2015. július 1-től Szentkuti Gabriella tölti be.

Bővebb információ a www.microsoft.hu weboldalon található.

Forrás: microsoft.com

Kapcsolódó cikkek: 

Innovatív Iskolák projekt – egy nyertes pályázat tanulságai

Informatikatanárok figyelem! Indul a Microsoft TechDays eseménysorozata!

Elérhető a Nemzeti Köznevelési Portál!


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Frank Luca

H