H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 23., 08:07 - Béla

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
A Jobbik szerint Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szerdai bejelentésével bebizonyosodott, hogy a Fidesz-kormány nem képes tartani a pedagógusoknak tett ígéretét,…
vélemény 2013. július 10.

A Jobbik szerint Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szerdai bejelentésével bebizonyosodott, hogy a Fidesz-kormány nem képes tartani a pedagógusoknak tett ígéretét, és a növekedő terhekkel arányban nem tudja bevezetni a tervezett, teljes béremelést.

Dúró Dóra szerdai közleményében úgy fogalmaz: "még a vészforgatókönyvként" beharangozott, 2014 januári kezdés sem valósul meg, így a második Orbán-kormány időszakában sem történik érdemi előrelépés  a pedagógusok "megbecsülése terén".

A jobbikos politikus szerint felháborító és cinikus a kormányzat részéről, hogy sikerként állítja be saját kudarcát. Úgy véli: a tervezett béremelés arra lett volna elég, hogy a pedagógusokra szeptembertől háruló plusz terheket finanszírozza, ám erre nem kerül sor, így sokan rosszabbul járhatnak, mint az eddigi rendszerben.

A Jobbik úgy véli: Balog Zoltán állításával szemben nem sikerült vonzóvá tenni a fiatalok számára a pedagógus pályát, hiszen a törvényi szabályozásban is már szakmai hibát vétett a kormány, amikor az érdemi bérnövekedést csak a pályán eltöltött nagyságrendileg tíz év után tette elérhetővé. Mindez különösen nagy hiba annak fényében, hogy a pedagógusok több mint nyolcvan százaléka nő, akiknek a gyermekvállaláshoz is minél előbb szükségük lenne biztos egzisztenciára és megfelelő anyagi háttérre - írta közleményében Dúró Dóra.

Balog Zoltán szerdán Tatabányán jelentette be, hogy átlagosan 34 százalékkal emelkedik több mint százötvenezer pedagógus alapilletménye szeptember 1-jétől. A béremelést az októberi fizetéssel kapják meg az érintettek és a következő négy évben, 2017-ig minden szeptemberben lesz béremelés.

A miniszter rámutatott, a jövedelmi ugrások a pedagóguspálya elején lesznek magasabbak, hogy ezzel is vonzóvá tegyék a hivatást.

MTI

 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Tóth Klára

H