H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 19., 21:45 - Emma

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Az Együtt-PM szerint a kormány a növekvő kötelező óraszám bérét és elbocsátott kollégáik fizetését adja oda a pedagógusoknak, amivel a "rezsihazugság után" most…
vélemény 2013. július 10.

Az Együtt-PM szerint a kormány a növekvő kötelező óraszám bérét és elbocsátott kollégáik fizetését adja oda a pedagógusoknak, amivel a "rezsihazugság után" most a pedagógusoknak akarja eladni a "béremelés-hazugságot".

Erről a párt politikusai, Szelényi Zsuzsanna és Karácsony Gergely az MTI-hez szerdán eljuttatott közös közleményükben írnak, amelyben Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter délelőtti bejelentésére reagálnak. E szerint átlagosan 34 százalékkal emelkedik több mint százötvenezer pedagógus alapilletménye szeptember 1-jétől. A béremelést az októberi fizetéssel kapják meg az érintettek, és a következő négy évben, 2017-ig minden szeptemberben lesz béremelés.

Az ellenzéki politikusok úgy fogalmaznak, "az Orbán-Simicska rezsim háromévnyi bérbefagyasztás és 15 százaléknyi infláció után most ad is, meg el is vesz". Elveszi a túlóráért járó bért, elveszi a cafeteriát, elveszi a pedagógusok önállóságát. Az iskolákban dolgozó, de nem pedagógiai munkát végzők, összesen mintegy 40 ezren pedig valójában nem kapnak egy fillér béremelést sem - írják.

Szelényi Zsuzsanna és Karácsony Gergely hangsúlyozza, a tanárok fizetése az infláció miatt 31 százalékot veszített értékéből az elmúlt öt évben, amit alig pótol a mostani emelés, "de ha a béren kívüli juttatások, a túlórapénz és az egyes önkormányzatok által korábban folyósított juttatások elvesztését is számításba vesszük, akkor még mínuszban is lesznek a pedagógusok".

A politikusok pártszövetségük nevében valódi béremelést követelnek az oktatási ágazatban, egyúttal emlékeztetnek: a Bajnai-kormány még a válság éveiben is olyan adórendszert léptetett életbe, amellyel a pedagógusok nettó átlagbére 11 ezer forinttal nőhetett, miközben "az Orbán-rezsim igazságtalan adórendszerének a tanárok egyértelmű vesztesei lettek, 2011-ben nettó bérük megint ötezer forinttal csökkent".

MTI


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Tóth Klára

H