H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 23., 08:08 - Béla

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
A kötelező óvodáztatás miatt több óvodai férőhelyre lesz szükség 2015. szeptemberétől. Most pályázni lehet a bővítésre.…
modern óvoda 2015. február 26.

Ábra: Az óvodás gyermekek és az óvodai férőhelyek száma Magyarországon, 1990-2012

Budapest, 2015. február 26., csütörtök (MTI) - Az önkormányzatok összesen 2,5 milliárd forintra pályázhatnak óvodai férőhelyek bővítésére és csoportszobák létesítésére - jelentette be Czunyiné Bertalan Judit csütörtökön a fővárosban.

    A köznevelési államtitkár a belvárosi Balaton óvodában tartott sajtótájékoztatón közölte: a kérelmeket március 23-ig lehet benyújtani, és már működő óvodaépület átalakítására, bővítésére vagy új óvoda létesítésére pályázhatnak a települési önkormányzatok. Elsősorban azok kérelmét várják, ahol legalább egy új óvodai csoportot tudnak majd indítani - jelezte.
    Az óvoda az iskola előszobája, és az a döntés, hogy szeptembertől minden hároméves gyermek számára az óvodai nevelést biztosítani kell, azzal is jár, hogy férőhelyek számát növelni kell - mondta Czunyiné Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár. 

Forrás: MTI


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H