H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 19., 21:44 - Emma

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Felső tagozatos általános iskolás diákokból és tanárukból álló csapatok számára indul Okos Iskola Kupa néven egy többfordulós, online és offline vetélkedő. 
pályázatok 2015. október 12.

A PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében az EMMI, a SAMSUNG és az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány támogatásával kerül megrendezésre az Okos Iskola Kupa, amely egy több fordulós tudáspróba verseny. A versenysorozat fővédnöke Czunyiné Dr. Bertalan Judit  köznevelési államtitkár.

A kupa a Minőségi Oktatást, mint az egyik Globális Célt tűzi a zászlajára. (A Fenntartható Fejlesztési Célok (Sustainable Development Goals) néven ismert globális célkitűzések befektetésre és cselekvésre ösztönzik gyakorlatilag a Föld minden országát, hogy változást követeljenek és érjenek el minden gyerek, különösen a leghátrányosabbak és legsebezhetőbbek számára milliók életét érintve ezáltal, és olyan eredményeke tűznek ki, mint például a szegénység felszámolása, az éhezés megszüntetése, a minőségi oktatás valamint az egyenlőtlenségek csökkentése.)

A fordulók felölelik a fenntarthatóság, környezetvédelem, sport és információs technológia témaköreit, illeszkedve a 21. század fontos kérdéseihez. A résztvevő diákok nemcsak naprakész tudással gyarapodnak, hanem csapatuknak, felkészítő tanáruknak és iskolájuknak is rendkívül értékes díjakat nyerhetnek!

Résztvevők

Az Okos Iskola Kupán felső tagozatos általános iskolás diákok indulhatnak 3 fős csapatokban. A csapat egy felkészítő tanárt is regisztrálhat, aki a versenyre való felkészülést segíti.

A verseny menete

A verseny 3 online fordulóból és egy döntőből áll, ahova a 7 legjobb csapat jut be. A döntő neves zsűri előtt zajlik értékes díjakért.

A verseny fordulóinak tervezett dátumai:

online forduló: 2015. október 21., Földünkért Világnap
online forduló: 2015. november 11.
online forduló: 2015. december 2.

Döntő: 2016. január 20.

Díjak

1. díj
Egy közel 10 millió Ft értékű berendezett Samsung Okos Osztály az iskolának, valamint 1-1 okostelefon a nyertes csapatnak és felkészítő tanáruknak.

2. díj
Egynapos kirándulás Bécsbe, az ENSZ bécsi központjába és a Schönbrunni állatkertbe.

3. díj
Kétnapos pihenés a Telki Globall Football Park & Sporthotelben.

A versennyel kapcsolatos további információk itt találhatóak.

Forrás: hirmagazin.sulinet.hu


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Frank Luca

H