H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 21., 00:22 - Konrád

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Múzeumpedagógiai foglalkozások az Iparművészeti Múzeumban, 2015.11.15-ig.…
szabadidő 2015. október 05.

Múzeumpedagógiai foglalkozások az Iparművészeti Múzeumban, a Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj, valamint a 12. Design hét nyitókiállításban 2015.11.15-ig. Kreativitásfejlesztő foglalkozások, együttgondolkodás és vizsgálódás, történelmi séta  várja a pedagógusokat és a diákokat a patinás falak között!  

 

A design Te vagy!

Saját képzeletünk és a kiállítások extravagáns tárgyainak segítségével dolgozzuk fel a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a közösségi tervezés témaköreit. Közös alkotómunka keretében tervezünk, kivitelezünk, problémákat vetünk fel és kísérletet teszünk a megoldásukra. Megvizsgáljuk, hogyan gondolkodnak a tervezők egy-egy tárgy előállításáról, megfigyeljük, hogyan jelenik meg a külvilág a kézzel fogható használati tárgyainkon vagy akár otthonunk darabjain. Válaszokat keresünk a kérdésre: hogyan válhatnak a gondolatok formákká, színekké, anyagokká, tárgyakká?

fotó: Vargha Miklós – Design Terminál (A kép kattintásra nagyobb méretben nyílik meg.)

 

Gondold újra!

A kreativitásfejlesztő foglalkozás során bejárjuk az Iparművészeti Múzeum izgalmas tárgyakat bemutató designkiállítását és olyan globális témákról beszélgetünk, mint: energiatakarékosság, újrahasznosítás, multikulturalitás, esélyegyenlőség, perszonalizáció, multifunkcionalitás. Mit jelentenek ezek az egyre gyakrabban használt fogalmak? Hogyan találkozunk velük a hétköznapi életünkben? Mi a design?

A kérdésekre játékos formában keressük meg a választ, egy kicsit designerekké is válunk, miniprojektet hozunk létre és új funkciót adunk megszokott hétköznapi tárgyaknak.

Művészetterápiás foglalkozások 

A művészet, az alkotás és a múzeum eszköztáraival egy olyan foglalkozáson vezetjük végig a gyermekeket, fiatalokat, ahol az aktuális korosztályukból adódó kérdéseikkel, problémáikkal, fejlődésükkel foglalkozunk. Felszínre kerülhetnek a társas kapcsolataik, a családi kötődések, a bennük levő kérdések, esetleg konfliktusok is. A különböző történeti, művészettörténeti korokkal való foglalkozások közben egy belső utazáson is keresztülmennek a résztvevő gyermekek és fiatalok.

IMM 1956 – Történelmi séta az Iparművészeti Múzeumban

Már csak néhány időpont szabad!!!

 

További információk  2015. október 7-étől az  Iparművészeti Múzeum honlapján (www.imm.hu )!

 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H