H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 21., 00:12 - Konrád

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Az utóbbi évek legnagyobb fesztiválja készül a Balaton-felvidéken – 25. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgyét
szabadidő 2015. július 09.

Az utóbbi évek legnagyobb fesztiválja készül a Balaton-felvidéken – 25. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgyét

 

A magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-java ott lesz az idén jubiláló Művészetek Völgyén július 24. és augusztus 2. között. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja több ezer programmal, fellépővel és a fesztiválozók visszajelzéseire épülő újításokkal készül.

A tavalyi évben megújult Művészetek Völgye idén még több helyszínen, még több programmal várja a látogatókat és az egyes helyszíneken még nagyobb férőhelyet biztosít a kényelmes szórakozás és szórakoztatás érdekében. Tíz napon át színházi előadások, koncertek, közösségi programok, beszélgetések, és interaktív játékok helyszíne lesz a Balaton-felvidék.

 

A korábbi évek tapasztalataiból tanulva a szervezők számos, a fesztiválozók igényeit szolgáló technikai újítást is bevezetnek. Idén először a parkolóhelyüket is előre biztosíthatják az elővételes jegyvásárlók a Simple segítségével. Az autópálya-matrica és színházjegy vásárlásra, ételrendelésre és számos más szolgáltatásra használható, mobiltelefonos alkalmazással a parkolásukat előzetesen, okostelefonon intézhetik azok, akik online jegyet vásárolnak a Művészetek Völgyére. Lehetőség nyílik továbbá szállással kombinált jegyek vásárlására és a bármely napokra beváltható ötnapos rugalmas bérlet is a visszajelzések alapján született.

 

A fesztivál műsorai is egészen széles rétegeket szólítanak meg. A Momentán Társulat, Hajós András és a Modern Art Orchestra, valamint Harcsa Veronika is saját udvaraikban, különleges programokkal és meglepetés vendégekkel várják az érdeklődőket.

A Völgy egyik legkedveltebb helyszíne, a Klastrom is újra megtelik élettel idén: az első öt napon a világzene és a Fonó fellépői veszik használatba a templomromot, aztán átveszi az irányítást az NVC és az elektronikus életérzés, egy egész napra felbukkan a Balaton Method is. A Hello Wood csapata saját kis falvat és önálló zenei programokat szervez. A Design Terminál napközben workshopokra, esténként koncertekre várja a közönséget.

Márta István idén egy saját udvarral lepi meg a vendégeket, a Mártapista udvar az igazi mély beszélgetések otthona lesz. Fellép az elmaradhatatlan Hobo, a színház szerelmesei találkozhatnak Pintér Béla Társulatával, a Nézőművészeti Főiskola és a Jurányi Inkubátorház több társulatával is.

Lesznek a helyszínen is jubileumi meglepetések és a 25. Művészetek Völgyét ünnepli Sebestyén Márta és a hagyományőrző Muharay Szövetség, az alternatív zenekaroknak otthont adó Elevenkert, a fiatalok kedvenc falusi romkocsmája, a Gólya udvar és a családok és gyerekek kedvenc találkahelye, a Kaláka Versudvar és még sokan mások!

 

Program pdf-formátumban ld. itt.

Még több információ: www.muveszetekvolgye.hu

Fotók: Liana Abdulwahab


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H