H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. március 21., 09:36 - Benedek

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Szokatlan módon egy magunkról, a Modern Iskoláról szóló cikkel is kezdjük az új évet, a honlapon tervezett változásokat is bemutatjuk, hogy tetszik?
mozaik 2016. január 05.

Szokatlan módon egy magunkról, a Modern Iskoláról szóló cikkel is kezdjük az új évet,  a honlapunkon tervezett változásokat is bemutatjuk, de előtte megnézzük, milyen volt az elmúlt év, mi tetszett Önöknek, milyen "rekordok" születtek és mindehhez ki segítette a munkánkat?

Örömmel tölt el minket, hogy egyre többen érdeklődnek a Modern Iskola írásai iránt. Néhány számmal szeretnénk ezt érzékeltetni: az elmúlt évben az évben 554 -en iratkoztak fel heti hírlevelünkre, amiben összesen 568 cikket osztottunk meg olvasóinkkal. A hírlevelünket közel tízezren olvashatják hetente, havonta kb. harmincezer olvasó érkezik a moderniskola.hu oldalra. Mindemellett  2015-ben kiadtunk hat  lapszámot, összesen 240 oldalnyi újságot juttattunk el a tanári szobákban, igazgatói irodákba, egyéb, a pedagógusok számára fontos helyekre. Két fontos rendezvény szervezésében vett  a Modern Iskola részt, az Oktatás a 21. században - határok nélkül- című kétnapos konferenciára Debrecenbe és a romániai Nagyváradra kb. 250 érdeklődő érkezett, a 2015. október 20-21-i - Így tanulunk mi! - című budapesti rendezvényre pedig több, mint ezer!  Külön büszkék vagyunk azokra az innovatív tanárokból és később diákokból is álló csapatokra, amelyek emelték a rendezvények színvonalát. A pedagógusok egyedülálló oktatási- nevelési módszereiket, megoldásaikat bemutatva, másokat inspirálva  aktívan  vettek részt  a konferenciákat kísérő kiállításokon.

A képen az  Így tanulunk mi! - konferenciát kísérő innovatív pedagógus - diák kiállítás a Millenárison, 2015. október 21 - én. (A kép kattintásra nagyobb méretben nyílik meg.)

Összeállításunkban egyenként is bemutatjuk a legnépszerűbb cikkeinket. Januárban rögtön egy erős látogatószám-növekedést eredményező cikkel indultunk. A cikket fordította  Tóth Éva angoltanár, innovatív pedagógus, akinek egész évben remek fordításai közül ez a cikk különösen megérintette az olvasóinkat. Merthogy mi más lehetne fontosabb, minthogy mire emlékeznek a diákok a tanárokról? 

  Nem kellett sokáig várni a következő nézettségi rekordot elérő cikk publikálásáig sem: ez az ún. "túl jó tanár" jelenségről szólt, és 2015.január 19-én jelent meg a Modern Iskola honlapján, szintén Tóth Éva fordításaként.

     És végül a sok ezres látogatószámot elérő harmadik legnépszerűbb cikkünk egész más téma. Az idei nyári több hőségriadó egyik napján, a nyári szünet kellős közepén, július 14-én jelent meg az  Mesterpedagógusok I. Sonkádi Szabadegyeteméről szóló beszámolónk, Iszák Tibor helyi iskolaigazgató és polgármester jóvoltából. Letölthetővé váltak az előadsáok, lehetett tovább tanulni! A szakemberre és tevékenységére továbbra is figyelünk, és szeretnénk majd interjút is készíteni vele. ld. fotó jobbra!

A leghosszabb cikksorozat és egyben a legkülönlegesebb, legtávolabbi iskolai téma egy különleges utazás eredménye. Tárczy Judit angolnyelv tanár jóvoltából indiai és pakisztáni  iskolákat ismerhettünk  meg, igencsak felkavaró jelenségek által is.  Ez az idén remélhetőleg folytatódó cikksorozat pl. itt érhető el.  

 A legtöbb jó gyakorlatot bemutató cikket Tóth Norbert szolnoki tanítótól kaptuk. Az ő gyakorlatias "hogyan készítsünk..?" kezdetű, IKT-eszközök oktatásban való felhasználásáról szóló cikkeit is nagy népszerűség övezte az elmúlt évben. (Ő is részt vett a kiállításokon is, és a felkészítésben is segítette pedagógustársait, az egyéb inspiráción túl is.)

   Ha már legek, akkor az állandó kollégák rekordjai is álljanak itt!  Az frissen elbúcsúztatott esztendőről szólva még meg szeretnénk köszönni kollégáink áldozatos munkáját: az olvasószerkesztő, Tarján Vera, a tördelő, Danziger Dániel, a webmester, Borbély Balázs és a marketing-vezető, Székely Erika nélkülözhetetlen részvételével készült a Modern Iskola az Önök számára 2015-ben is.

  Elköszöntünk egyik gyakornokunktól, az szintén népszerű, izgalmas és érdekes cikkek fordítását végző pszichológus-hallgatótól, Szűcs-Nagy Dorinától, aki egyeteme, munkája és egyéb elfoglaltságai, tanulnivalója szólít továbblépésre. Itt is köszönjük például a fejlődő gondolkodásmódról, a kiégés elleni megoldásokról és a kreativitásról szóló külföldi szakcikkek fordítását! 

  Többi kollégánk közül Frank Luca gyakornokra továbbra is számíthatunk, olvasóink a honlap üzemeltetésében nyújtott technikai segítsége mellett interjúit, fordításait és tudósításait olvashatják majd. Bemutatkozását és egy érdekes fordítását  itt olvashatják.

Köszönjük mindenkinek, a cikkünkben név szerint nem említett pedagógusnak, oktatásban érintett szakembernek a konferenciákhoz, lapunk cikkeihez, anyagaihoz és online oldalunk tartalmaihoz nyújtott segítségét! Többeknek szól ez a köszönet, mert nagyon sok embertől fordult hozzánk vagy válaszolt kérésünkre nyitottan, kezdeményezően, tudása legjavát nyújtva - a Modern Iskola olvasói számára.

Köszönjük partnereink, hirdetőink, támogatóink segítségété is, hogy üzeneteiket a Modern Iskola hasábjain keresztül juttatták el a pedagógusok felé!

  A 2016-os évre tekintve pedig  megújul a Modern Iskola, 'szintet léptünk", ahogy következő képen is láthatják.(A kép kattintásra nagyobb méretben nyílik meg.Danziger Dániel montázsa alapján)

A nyomtatott lapszámokat közel 10 évig adtuk ki, most az online megjelenésre fogunk koncentrálni. Megújuló honlapunkon  pedagógusok számára a mindennapokban fontos témákról írunk: az oktatási módszerekről, nevelési megoldásokról, kit-eszközhasználatról,  a pedagógiai jó gyakorlatokról és még sok másról!  Még több hírt osztunk meg, még több frissítéssel, még több témával, hetente új, a közoktatásban fontos témákról szóló szakemberekkel készült interjúkkal. A pedagógusok visszajelzései, a velük való párbeszéd jegyében megindítottuk Facebook oldalunkat, a www.facebook.com/moderniskola.hu címen olvashatják a legjobb eddigi cikkeinket, a friss anyagoakt, és itt várjuk a lájkokat, hozzászólásokat, megosztásokat is!

Találkozzunk a Facebookon és a január 10-e után megújuló moderniskola.hu oldalon!

 

Fülöp Hajnalka

főszerkesztő


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H