H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 23., 08:02 - Béla

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
 Átadták a Prima Primissima Díjakat és a közönségdíjat dec. 4-én a Művészetek Palotájában- közölte az MTI. Oktatási terén kimagaslókat is díjaztak!…
karrier 2015. december 05.

 Átadták a Prima Primissima Díjakat és a közönségdíjat dec. 4-én a Művészetek Palotájában- közölte az MTI. Oktatási terén kimagaslókat is díjaztak! Részletek:

     A Prima Primissima Díj tíz kategóriájának díjazottjai: Kodolányi Gyula költő, műfordító, esszéista, irodalomtörténész, a Fonó Budai Zeneház, Kovács János karmester, Vojnich Erzsébet festőművész, Csapó Benő egyetemi tanár, Keleti Ágnes olimpiai bajnok magyar tornász, Benczúr László építész, Csíkszentmihályi Mihály pszichológus, Hajdú B. István sportújságíró, Sándor Pál rendező, producer, forgatókönyvíró. A közönségdíjat a Budapest Klezmer Band kapta.

Az alábbiakban közöljük a szervezők tájékoztatása alapján a díjazottak közül Csapó Benő és Csíkszentmihályi Mihály rövid életrajzát : 

Csapó Benő oktatáskutató, egyetemi tanár, a magyar oktatás és köznevelés kategória PrimaPrimissima díjazottja (j), a díjat átadón Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke (k) és Csányi Sándor, az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója (b) a díjátadó gálán Budapesten, a Művészetek Palotájában 2015. december 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt (A kép kattintásra nagyobb méretben nyílik meg.)

    Csapó Benő kémia-fizika szakos középiskolai tanári oklevelet a József Attila Tudományegyetemen szerzett 1977-ben. 1985-ben megszerezte a kandidátusi fokozatot, 2002-ben elnyerte az MTA doktora címet. A SZTE Neveléstudományi Intézet, a Neveléstudományi Doktori Iskola, az MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport és az SZTE Oktatáselméleti Kutatócsoport vezetője. A jövő pedagógusai a felsőoktatásban az ő művein nőnek fel. Számos nemzetközi kutatási programban vett részt. 1989-ben Humboldt-ösztöndíjas, 1994-95-ben Stanfordban vendégkutató volt, 1997-99 között a demokratikus gondolkodás fejlesztésével kapcsolatos programban dolgozott. A 2003-as és 2012-es PISA vizsgálatokban a problémamegoldó gondolkodás elméleti kereteit kidolgozó munkacsoportok tagja volt. 2011-15 között egy európai természettudomány-tanítás projekt magyarországi munkáinak irányítója. Fő kutatási területei a kognitív fejlődés, a pedagógiai értékelés és a technológia alapú tesztelés.

Budapest, 2015. december 4. Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus, a magyar tudomány kategória Prima Primissima díjazottja a díjátadó gálán Budapesten, a Művészetek Palotájában 2015. december 4-én.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt (A kép kattintásra nagyobb méretben nyílik meg.)

Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus szakterülete a fejlődés- és neveléslélektan, valamint a kreativitás- és tehetségkutatás. Már gyermekként is foglalkoztatta az emberek viselkedésének megértése. Pszichológiai tanulmányait az illinois-i egyetemen kezdte meg, majd tehetségét felismerő tanárai javaslatára átjelentkezett a chicagói egyetemre, PhD fokozatát 1965-ben szerezte meg. 1971-1987 között a chicagói egyetem humán fejlődéstani professzora. 1999 óta a kaliforniai Claremont Graduate University professzora. A tevékenységbe való belefeledkezés, a teljes bevonódás érzésének tanulmányozása foglalkoztatta: miért van az, hogy egyes emberek élvezik munkájukat, pedig gyakran nem is kapnak fizetséget érte. A kérdést körüljárva született meg a flow (áramlat) elmélete, amely ma már a pozitív pszichológia egyik leghíresebb elmélete, és az arra épülő oktatási mód is világsiker. 1998-ban az MTA külső tagjává választották.

 MTI 2015. december 4., péntek 21:13

Budapest, 2015. december 5. Gyarmathy Éva pszichológus (b), valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum nevében a díjat átvevő E. Csorba Csilla főigazgató, a magyar oktatás és köznevelés kategória Prima díjazottjai a díjátadó gálán Budapesten, a Művészetek Palotájában 2015. december 4-én. 

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt(A kép kattintásra nagyobb méretben nyílik meg.)

Kapcsolódó cikkek:

Oktatás terén is kiemelkedők kaphatnak elismerést- Prima Primissima díjra lehet szavazni

Csapó Benő:

A pedagógusképzés megújításának lehetőségei

Csíkszentmihályi Mihály:

Balog Zoltán: tehetséggondozó programot támogat a kormány 30 millió forinttal

Az E- faktor szerepe és a Flow élménye a Z generáció nevelésében

E.Csorba Csilla, Petőfi Irodalmi Múzeum

Interjú  budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, E.Csorba Csillával.

 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H