H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 19., 21:44 - Emma

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Európában is felfigyeltek a dabasi 2. számú- Bóbita- óvoda környezetvédelmi - környezeti nevelési tevékenységére.Az európai hulladékcsökkentési hét (EWWR - European Week of Waste Reduction) keretében megrendezett verseny egyik díjára esélyes a dabasi 2. számú óvoda is Az…
modern óvoda 2014. május 17.

Európában is felfigyeltek a dabasi 2. számú- Bóbita- óvoda környezetvédelmi - környezeti nevelési  tevékenységére.Az európai hulladékcsökkentési hét (EWWR - European Week of Waste Reduction) keretében megrendezett verseny egyik díjára esélyes a dabasi 2. számú óvoda is Az óvodában szelektív hulladékgyűjtés,  országos hírű madárbarát kert és tanösvény is szolgálja a gyerekek környezettudatos nevelését, de veteményes-kertjük, gyümölcsösük és gyógynövényes ágyásuk is van az ovisoknak. Az óvodában megoldható környezeti nevelési feladatokról az óvoda pedagógiai programjában is lehet tájékozódni. Az európai hulladékcsökkentési hét (EWWR - European Week of Waste Reduction) keretében megrendezett verseny egyik díjára esélyes a dabasi 2. számú óvoda is - tájékoztatta az MTI-t  május 16-án, pénteken a verseny magyarországi meghirdetője, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ).

    Az EWWR díját május 22-én Rómában osztják ki hat kategóriában, amelyek közül a dabasi 2. számú óvoda pályázata az oktatási intézmény kategóriában a legjobb három közé került.  

Az óvoda helyi programjában és küldetésnyilatkozatában 1998 óta kiemelt szerepet kap a környezeti nevelés. - olvasható Dabas város önkormányzatának hivalatos honlapján az óvoda bemutatásáról szóló cikkben. 2008-tól pedig a gyermekek környezettudatos magatartásának megalapozását és az ehhez kapcsolódó szokások kialakítását tevékenységeik által igyekeznek gyermek közelbe hozni.

Azt igyekeznek a gyermekekben erősíteni, hogy milyen nagy az ember felelőssége a természeti környezet megóvása szempontjából.

A helyi adottságok már a régi óvodákban is lehetővé tették virágos-, veteményes-, gyümölcs- és sziklakertek kialakítását, ahol valódi környezetben történhetett meg az élmény- és tapasztalatszerzés, a növényápolás és kerti munka végzése gyermek méretű eszközökkel.


Az óvoda vezetője, Kecskésné Harmincz Jolán Országos Óvodai Konferenciákon számos fényképpel igazolva mutatja be a fenntarthatóság pedagógiája iránt elkötelezett, környezeti kultúrára való nevelést kiemelt feladatként kezelő Dabasi Bóbita Óvodák munkáját. További szakmai információk olvashatók az óvoda pedagógiai programjában, ami itt érhető el.

  "Az ötéves múltra visszatekintő hulladékcsökkentési hetet második alkalommal tartották meg Magyarországon - a tavaly november 16-24-e között megrendezett akcióhoz 28 közösség csatlakozott országszerte. A kezdeményezéssel az EWWR célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hulladék keletkezésének megelőzhetőségére, és a termékeket innovatív módon újrahasznosító megoldásokat terjesszen - a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás ösztönzésén kívül.  
    Az európai hulladékcsökkentési hétre tavaly 34 országban, összesen 12 682 pályázó csoport jelentkezett. Idén az akciót a november 22-e és 30-a közötti héten rendezik" - olvasható az MTI közleményében. A képek forrása az óvoda és az EWWR honlapja.

 

 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H