H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. február 24., 23:02 - Mátyás

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Több ezer olyan gyermek él ma Magyarországon, akik tartós kórházi ápolásra kényszerülnek, nekik hozhat változást a a Telenor és a KórházSuli program…
jó példák 2015. november 06.

 

Hiperneten érkezik a tananyag a tartós kórházi ápolásban részt vevő gyerekeknek

 

Több ezer olyan gyermek él ma Magyarországon, akik tartós kórházi ápolásra kényszerülnek, ezért nem tudnak részt venni a hagyományos oktatási rendszerben. Az ő életükben és a kórházpedagógusok munkájában hozhat pozitív változást a Telenor és a KórházSuli program együttműködése.

 

A Telenor digitális oktatási programja, a Hipersuli idén májusban indult útjára. A telekommunikációs cég szervezésében 5 általános iskola, 11 osztályában, 360 gyermek és pedagógusaik számára vált elérhetővé, hogy a tanórákat digitális eszközökkel, táblagépekkel és Hipernettel, valamint a Microsoft által oktatási célokra fejlesztett alkalmazásokkal tegyék színesebbé. A Hipersuli osztálytermi projekt azóta is sikeresen fut, mind a gyermekek, mind a pedagógusok pozitív tapasztalatokról számolnak be. A Hipersuli az osztálytermi programja mellett keresi azokat az új lehetőségeket, ahol digitális oktatási megoldások növelhetik a képzés hatékonyságát, bővítik az oktatás lehetőségeit.

 

A KórházSuli egy éve indult önkéntes alapú kezdeményezés, fő célja, hogy a kórház-pedagógiai rendszerben érintett gyermekek oktatását technológiai megoldásokkal és személyre szabott tartalmakkal segítse. Ennek keretén belül a kórházpedagógusok táblagépekkel és mobilinternettel látogathatják meg kis betegeiket. A gyerekek ezen eszközök segítségével, a KórházSuli rendszerében kidolgozott felületen az igényeikre szabott tananyagokból tanulhatnak. A KórházSuli program tökéletesítését is egy komoly teszt időszak előzte meg, a program szélesebb körű kiterjesztésében a Hipersulival történő együttműködés hozta meg az áttörést.

 

A KórházSuliban a digitális tananyagokat egy erre kialakított, felhasználó-barát E-StudyGroup online felületen önkéntes diákok hozzák létre, és önkéntes pedagógusok lektorálják. Minden anyag a beteg gyerekek személyes igényei alapján készül, de ezek a fejezetek később, hasonló igény esetén újra felhasználhatóak. Hogy a KórházSuli tudásbázis a lehető legnagyobbra duzzadjon, a Hipersulit üzemeltető Telenor és a KórházSuli program tananyag fejlesztői pályázatot hirdet középiskolás diákok számára. A pályázókat a szervezők a díjazásként felajánlott 10 db hibrid táblagéppel, 1 évig korlátlan Hipernet hozzáféréssel és értékes Telenor ajándékcsomagokkal motiválják. A pályázatról további részletek a www.korhazsuli.hu oldalon érhetők el.

 

„A KórházSuli és a Telenor által életre hívott Hipersuli céljai összecsengenek: korszerű digitális tananyagokkal, mobil eszközök segítségével szeretnénk támogatni a diákok fejlődését, legyenek azok az ország bármely pontján, tanintézményekben vagy azokon kívül. Ahhoz, hogy ez sikerüljön rengeteg ember összehangolt munkája szükséges: a kórházpedagógusok, a programban részt vevő, a tananyagot fejlesztő diákok és tanáraik emberfeletti teljesítményt nyújtanak. A Telenor a KórházSuli rendszerét használó tanárok részére korlátlan Hipernet hozzáférést biztosít, hogy a mobiltechnológia adta lehetőségekkel az oktatás helyhez kötöttsége ne lehessen többé a program gyors bővülésének akadálya” – mondta el Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H