H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 23., 08:11 - Béla

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
dr. Turcsányi-Szabó Márta  elnyerte az Év Informatikai Oktatója címet és a Hutter Ottó-díjat. A   mobiltechnológiával támogatott oktatásban nyújt segítséget. 
karrier 2015. december 04.

dr. Turcsányi-Szabó Márta, a Samsung SMART School programjának pedagógiai vezetője, az ELTE Informatikai Karának oktatója. ( Korábban adott interjúját a Samsung Smar School-ban való szerepéről, a pedagógusképzésről itt olvashatják.)

Ahogy az interjúban is olvasni lehet, számos elismerést elnyert már a szakember, nemzetközi és hazai díjakat érdemelt ki innovatív, gyakorlatban is jól használható munkáival.

Legfrissebben -2015 november-december-  elnyert díjairól számolunk most be:

Év Informatikai Oktatója -  A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) az ösztöndíjat olyan, a felsőoktatásban dolgozó oktatónak ítéli oda a szövetség által felkért zsűri döntése medium_azevinformatikaioktatojaturcsanyi.jpg alapján, akik kiemelkedő munkát végeznek a felsőoktatásban. A VISZ kiírása külön hangsúlyozza, hogy a díj nem pályakezdőknek szól, és nem is életműdíj.

A díjra nem közvetlenül az oktatók, hanem az őket foglalkoztató intézmények pályázhattak. Minden olyan magyarországi felsőfokú oktatási intézmény javasolhatta oktatóját a díjra, melyben a rendszeresített informatikusképzés főállásban oktató tanárok közreműködésével valósul meg.

Első alkalommal történt meg, hogy olyan oktató is a díjazottak közé került, aki nem közvetlenül az informatikusképzésben tevékenykedik, hanem az informatikai oktatás módszertanát kutatja és oktatja Magyarországon és nemzetközi szinten is. (Fotó: Turcsányi-Szabó Márta)

 

Hutter Ottó-díj-  minden évben az a személy kapja, aki az elmúlt években, az eLearning módszertan terjesztése, fejlesztése és alkalmazása területén széles körben a szakma elismerésére számot tartó munkásságot folytatott. (A képeket Fainné Lacsny Éva készítette. Ő a VISZ titkárságának vezetője.)

medium_hutter_otto_dij_2015atadas_2_0.jpg

 A mobiltechnológiával támogatott tanulás és tanítás módszerei kézikönyv pedagógusoknak

dr. Turcsányi - Szabó Márta szerzőtársként vett részt a  2015-ben megjelent szakkönyv, "A mobiltechnológiával támogatott tanulás és tanítás módszerei " című 138 oldalas, fényképekkel illusztrált kiadvány elkészítésében, ami a pedagógusoknak is nagy segítség lehet.

A Sulinet hírmagazin M-learning az oktatásban oldalán elérhető és le is tölthető ez az egyedülálló és hasznos kiadvány. A hírmagazin így ír erről: 

"A mobileszközöknek köszönhetően a tanulók akkor és ott tudnak tanulni, amikor és ahol szükségük van rá – akár a tanórán is. Az okostelefonok is számtalan módon segíthetik a tanulási-tanítási folyamatot, a XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz (TÁMOP-3.1.1-11/ 1-2012-0001) kiemelt projekt keretében lezajlott kutatás-fejlesztési projekt célja ezen lehetőségek feltárása és bemutatása volt.

Szerzők: Dr. Abonyi-Tóth Andor, Dr. Turcsányi-Szabó Márta

Alkotószerkesztők: Tóth-Mózer Szilvia, Dr. Főző Attila László

Kiadja az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Digitális Pedagógiai Osztály, IKT Módszertani Iroda, 2015

 

Immár .pdf és eBook formátumban is elérhető "A mobiltechnológiával támogatott tanulás és tanítás módszerei" című kiadvány. Letöltés itt: "

Kapcsolódó cikkek: 

Pedagógusok és a Samsung SMART School program


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Frank Luca

H