H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 21., 00:25 - Konrád

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Iskolán belüli bántalmazás? Elektronikus zaklatás? Családon belüli erőszak? Október 5-én, a bántalmazás elleni világnapon bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez:…
osztályfőnök 2015. október 05.

Iskolán belüli bántalmazás? Elektronikus zaklatás? Családon belüli erőszak? Október 5-én, a bántalmazás elleni világnapon bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez: viselj kék felsőt és lépj fel a megfélemlítés ellen!- áll a Petőfi Rádiósok közleményében. Összeállításunkban körbejárjuk az iskolai erőszak és az ellene való fellépés, megelőzési lehetőségek sorát. 

Október 5-én, a bántalmazás elleni világnapon kéket húztak a Petőfi rádió kollégái is, a műsorvezetők mellett a szerkesztőség tagjai is kéket viselnek a mai napon, hogy megmutassák, teljes mértékben elítélik az erőszak minden formáját!

A Petőfi Összes műsorvezetőjének, Leirer Timinek szerencsére nincsenek saját emlékei a bántalmazásról, de egy történet örökre nyomot hagyott benne: „8-10 évesek lehettünk és egy osztálytársnőnk testnevelés órán mindig melegítőnadrágban tornázott, pedig mezt kellett volna húznia. A tanár többször rászólt, míg végül a lány levette a nadrágot. Akkor láttuk meg a testén a kék-zöld foltokat és akkor derült ki, hogy a szülei rendszeresen verik. Akkor és azóta sem értem, hogy tehet egy szülő ilyet. Jó lenne, ha a jövőben senkinek nem lenne rejtegetnivaló foltja és azok szégyellnék magukat, akik ezeket a testi- és lelki sebeket okozzák.”

Buda Marci a Talpra magyar műsorvezetője hozzátette: „Fellépni az erőszak ellen nem csak lehetőség, de kötelesség is! Nem csak arra gondolok, hogy már gyermekkorban meg kell tanítani a gyerekeinknek, hogyan rendezhetik el konfliktusaikat higgadtan, de az is nagyon fontos, hogy felnőttként is példát mutassunk. Az erőszak nem lehet válasz semmilyen sérelemre, vagy problémára!”

Kapcsolódó cikkek:

Iskolai konfliktusok megoldásához - valóságban és virtuálisan


Iskolai konfliktuskezelés? - A resztoratív gyakorlatok iskolai bevezetésének nemzetközi tapasztalatai
 

 

 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H