H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 23., 08:12 - Béla

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Játékosan lehet megismerkedni a Kódolás óráján a számítógépes programozás alapjaival. A Microsoft 12.12-én,  10-13 órakor várja az érdeklődőket, ingyenesen.  
IKT 2015. december 03.

Játékosan lehet megismerkedni a Kódolás óráján a számítógépes programozás alapjaival. A Microsoft 12.12-én,  10-13 órakor várja az érdeklődőket, ingyenesen.

Akár 12.12.12.12-kor:) (12. hó, 12.nap, 12 óra 12 perckor?)

 A Microsoft Magyarország idén is csatlakozik a világ legnagyobb oktatással kapcsolatos kezdeményezéséhez, a „Kódolás órája”akcióhoz.  Az évek óta megrendezett közösségi akcióprogramról egy remek és jó hangulatú, két és fél perces, angol (és gyerek)nyelvű videót lehet itt megnézni. 

A Code.org - gal közös nemzetközi partnerség keretében megvalósuló akció célja, hogy az egész világon, több mint 200 millió fiatalt ösztönözzünk számítógépes ismereteik fejlesztésében, illetve arra, hogy játékos formában tanulják meg a kódolás alapjait!

Microsoft Kódolás Órája az Óbudai Egyetemen

A december 7 és 13. között zajló akcióhoz számos programmal csatlakozunk, melynek egyik legfontosabb állomása a december 12-én  10.00-13.00 között lesz: a Microsoft Kódolás órája. Az esemény az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán lesz. Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C. Ezen az alkalmon a Microsoft közel 200 fő, 8 és 14 év közötti gyereket invitál arra, hogy a Code.org és Microsoft-os eszközök segítség megtanulja a kódolás alapjait a különböző típusú játékfejlesztéseken keresztül.  (pl.: Minecarft, Kodu, Scratch)

Az eseményre itt lehet regisztrálni.

Infó még: microsoft.hu/kodolj oldalon.

Illusztráció: Code.org

Kapcsolódó cikkek:


Újabb 8 tulajdonság-tevékenység - a 21. századi tanításhoz

Hogyan tanuljon-tanítson programozni a Kódolás óráján ?!

 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H