H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 21., 00:20 - Konrád

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
A NAT 2013 előírja az alapszintű elsősegélynyújtás oktatását, amelyhez a http://elsosegely.hu/ weboldalon elérhető oktatófilmek, tesztek, szakmai publikációk, ábrák…
börze 2013. szeptember 15.

Hazánkban 25 percenként meghal egy honfitársunk hirtelen szívhalál következtében. Feltételezések szerint 70%-uk megmenthető lenne, ha az első 3-5 percben megkezdené valaki az újraélesztést. Ehhez képest a laikusok által megkezdett újraélesztések aránya nem éri el a 0,5%-ot.

Az újraélesztés elsajátítása és népszerűsítése társadalmi érdek. Számos hazai és nemzetközi tanulmány igazolja, hogy a segélynyújtási attitűd kialakítását már érdemes óvodás korban elkezdeni, a téma iránt legfogékonyabbak azonban a 12 és 16 év közötti korosztály.

A NAT 2013 előírja az alapszintű elsősegélynyújtás oktatását, azonban hiányzik a pedagógusok felkészültsége, nem találunk elfogadható tankönyvet és bizony módszertanilag is van hová fejlődnünk. A hazai oktatások 99%-a még mindig frontálisan, minimális gyakorlattal zajlik, holott a nemzetközi tapasztalatok igazolják, hogy így a legalacsonyabb a hatékonyság. Nem utolsó sorban az oktatási intézmények eszközhiánya is komoly akadályokat gördít a célok megvalósítása elé.

Szinte valamennyi hazai és számos külföldi társszervezettel együttműködve alakítottuk ki több, mint tíz év alatt napra kész információs portálunkat, melynek egyik fő célkitűzése a pedagógusok segítése az elsősegélynyújtás oktatásában. Ezt szolgálják ingyenes oktatófilmjeink, közel száz tesztünk, szakmai publikációk, ábrák és képek.

Akkreditált képzéseinken valamennyi hallgató elsajátíthatja az elsősegélynyújtás alapjait, melyek olykor jelentősen eltérnek a hazai irodalomban, illetve internetes portálokon közzé tett ismeretektől. Elsősegélynyújtást oktató pedagógus továbbképzésünkön egyedülálló módon baleseti szimulációs módszerrel sajátítják el a segélynyújtási ismereteket a részt vevők. Emellett számos módszertani segédletet kínálunk, illetve csatlakozási lehetőséget biztosítunk az elsősegélynyújtást oktató pedagógusok szakmai csoportjához.

A kurzust elvégzők számára évenként szervezünk szinten tartó foglalkozásokat, továbbá szakmai workshopokat, ahol a résztvevők egymással osztják meg oktatási tapasztalataikat.

További részletek a http://elsosegely.hu/ weboldalon.

Marsi Zoltán


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Tóth Klára

H