H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 23., 08:09 - Béla

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Közép-és felsőfokú oktatásban tanulók jelentkezhetnek november 29-ig erre a festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatra, melyet a Diákhitel Központ Zrt. írt…
pályázatok 2015. november 06.

Közép-és felsőfokú oktatásban tanulók jelentkezhetnek november 29-ig erre a festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatra, melyet a Diákhitel Központ Zrt. írt ki.

 

 "Testvér, testvériség" - azaz milyen ereje van a testvéri kapcsolatnak, illetve hogy van jelen életünkben a testvériség? Ezen fogalmak képzőművészeti ábrázolása került a Diákhitel Központ Zrt. ma induló, immáron negyedik alkalommal meghirdetésre kerülő festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatának fókuszába, melyen a középiskolás diákok és felsőoktatásban hallgatók indulhatnak értékes és hasznos díjakért.

Közel 2000 alkotás született a KÉPZŐ pályázat eddigi fennállásának első három évében a jellemzően társadalmi problémákat középpontba állító felhívásra, így idén ismét útjára indítja nagyszabású művészeti pályázatát a Diákhitel Központ, az MFB csoport tagja.  „Testvér, testvériség” két hétköznapi, ám nem mindennapi fogalom a témája az idei KÉPZŐ pályázatnak, mely nem csak egymáshoz, hanem a világhoz fűződő kapcsolatunkat is definiálja. A téma inspirálta reflexiókkal november 29-ig pályázhatnak a jelentkezők festészeti, grafikai és fotóművészeti alkotások formájában.

A pályázatra nem csupán művészeti képzésben résztvevő, hanem bármilyen magyar, közép- vagy felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező hallgató jelentkezhet alkotásával. A beküldött pályázatok előzsűrizésen esnek át, a továbbjutó művekből négyfős szakmai zsűri választja ki a díjazott, illetve a későbbi kiállításon részt vevő alkotásokat. A zsűri elnöke, a pályázat fővédnöke Duliskovich Bazil képzőművész, a zsűri további tagjai: Fürjesi Csaba festőművész, Horváth Judit, az A38 Kiállítótér és a K.Petrys Ház vezetője, valamint Tóth Andrej festőművész, grafikus.

A győztes pályaművek 2015. december 22-től mutatkoznak be a nagyközönség előtt a budapesti A38 Hajó Kiállítótermében. Érdemes indulni a pályázaton, hiszen az első három díjazott egymillió forint értékben vihet haza asztali számítógépet, táblagépet és okostelefont.

További részletes információ, pályázati kiírás és letölthető plakát a www.diakhitel.hu/kepzo webcímen érhető el.

A plakát kattintásra nagyobb méretben nyílik meg. 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H