H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 23., 08:05 - Béla

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Microsoft Magyarország szakkiállítást és konferenciát rendezett a Modern Iskola közreműködésével. Az OFI beszámolója.
rendezvények 2015. október 27.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és a Microsoft Magyarország szakkiállítást és konferenciát rendezett a Modern Iskola közreműködésével 2015. október 20–21-én Budapesten. Az OFI beszámolója(A Modern Iskola beszámolója a hamarosan megjelenő nyomtatott számban és ezen a felületen is hamarosan elérhető lesz, fotókkal! S szerk.) A rendezvény egyúttal a TÁMOP 3.1.15 kiemelt projekt záróeseménye is, és második napján vált elérhetővé a Nemzeti Köznevelési Portál.

A kétnapos rendezvény középpontjában a köznevelés digitális megújításának lehetőségei és az innovatív pedagógusok támogatása álltak: a szakkiállításon számos hazai fejlesztést és jó gyakorlatot ismerhettek meg a látogatók, a konferencián pedig előadásokat hallgathattak meg a TÁMOP 3.1.15 projekt pedagógiai fejlesztéseinek eredményeiről és digitális technológia alkalmazásáról a köznevelésben – elsősorban a Nemzeti Köznevelési Portál funkcióiról, működéséről.

Az első napot Dr. Kaposi József nyitotta meg, aki előadásában a TÁMOP 3.1.15-14-2014-0001 Köznevelési reformok operatív megvalósítása című kiemelt projekt keretében megvalósított tartalmi és módszertani fejlesztéseket mutatta be. Mint mondta, a projekt azzal a céllal indult, hogy a pedagógusok tanulását, módszertani felkészültségét támogató korszerű tudásmenedzsment-rendszert fejlesszen, a pedagógusok innovációs hajlandóságát ösztönözze, valamint a Nemzeti alaptanterv kiemelt fejlesztési területeihez kapcsolódó oktatási innovációkat hozzon létre, próbáljon ki. A kiemelt projekt keretében fejlesztett online tudásmenedzsment-rendszer lehetővé teszi az egyes pedagógusok, iskolák jó gyakorlatainak, innovációinak sokrétű megosztását, továbbá a kulturális intézmények által létrehozott, tanulást-tanítást segítő tartalmak, eszközök elérését: ezzel is támogatva a pedagógusok szakmai együttműködését.

Cikk folytatása, az előadásokon elhangzott prezentációk és fotók ld. itt. 

Forrás: ofi.hu

 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Frank Luca

H