H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. március 21., 09:32 - Benedek

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
 Európai Ifjúsági Károly-díjat díjra pályázhatnak 2016.január 25-ig azok a fiatalok, akik segítették az európai országok lakói közötti kölcsönös megértés…
pályázatok 2015. december 16.

Az Európai Ifjúsági Károly-díjat díjat olyan fiataloknak ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárultak az európai országok lakói közötti kölcsönös megértés javításához. A pályázatok beadási határideje 2016. január 25-e.

 

Már kilencedik alkalommal lehet pályázni a következő évi Európai Ifjúsági Károly-díjra. A díjat olyan fiataloknak ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárultak az európai országok lakói közötti kölcsönös megértés javításához. A pályázatok beadási határideje 2016. január 25-e.

Az Európai Parlament és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány közös díjáért 16 és 30 év közötti fiatalok projektjei szállhatnak versenybe. A nyertes projektek példaképként szolgálnak az Európában élő fiatalok számára és megmutatják nekünk, európaiaknak, hogyan élhetünk együtt, egy közösségként. Fiatalokat célzó csereprogramok, európai vonatkozású művészeti és online projektek tartoznak az elmúlt évek kiemelt kezdeményezései közé.

 

10 000 eurós összdíjazás

A három nyertes pályázat, amelyet a 28 nemzeti zsűri által továbbjuttatott projektből választanak ki, 5000, 3000, valamint 2000 eurós díjban részesül. A győztesek ősszel meghívást kapnak az Európai Parlamentbe is.

 

A nemzeti győztes projektek képviselői nem csupán a 2016. május 3-án tartandó díjkiosztóra kapnak meghívást, hanem két nappal később egy négynapos utazás keretében a Nemzetközi Károly-díj aacheni ünnepségén is részt vehetnek.

 

Fontos időpontok:

- a pályázat és az online jelentkezések elindulása: 2015. október 15.

- jelentkezési határidő: 2016. január 25.

- a nemzeti zsűrik kiválasztják a 28 projektet: 2016. március 11.

- az európai zsűri kiválasztja a három nyertes projektet: 2016. április 7.

- aacheni díjátadó ünnepség: 2016. május 3.

 

Forrás: edupress.hu


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Frank Luca

H