H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. február 24., 23:01 - Mátyás

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
A Rákosmenti  Csicsergő Óvoda pedagógusa az Erasmus+ program keretében zajló projektjüket mutatja be.  
jó példák 2015. november 19.

Óvodánk, a Rákosmenti Csicsergő Óvoda  sikeres pályázatot nyújtott be az Erasmus+ program keretében, így a 2015. szeptember 01. és 2018. augusztus 31. közötti időszakban 5 európai országgal közösen veszünk részt a House of my Europe (H.O.M.E.) című projektben.

 

Partnereink:

Hervé Baronett – Franciaország

Tarah Butler – Anglia

Jose Carmelo del Castillo - Spanyolország

Beyza Aydin – Törökország

Patrizia Caligaris – Olaszország

 

Óvodánk koordinátorai: Nagyné Szabó Etelka és Szépné Vinczencz Katalin

 

A projekt összekovácsolja a hat ország együttműködő intézményeit. Otthonunk tükrözi önmagunkat. Mutatja, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk. Fontos ismerni gyökereinket, hogy mások is elfogadjanak minket.  

A projekt két tengely mentén halad:


- magam, a környezetem, a jövőm, a múltam, a kultúrám
- éljünk jobban együtt Európában

A projekt témái:

 2015/16 tanév                       2016/17 tanév                                     2017/18 tanév

A házunk, mint lakótér            Sokszínűség térben és időben                Együttélés

A házunk, mint érzelmi tér      Ház és természet                                  Európa: a mi házunk

Az én álomházam                    Szomszédaink                                      Európa: a mi otthonunk

           

Fontosnak tartjuk, hogy a projekt során fejlesszük a gyermekek alapvető készségeit, ismereteit azáltal, hogy a tanulási folyamat sokkal érdekesebbé válik számukra, mivel kihasználjuk a tapasztalaton alapuló tanulás számos lehetőségét. Megismertetjük és megértetjük a nemek, a kultúra, a vallás az együttélés hasonlóságait és különbségeit. Tevékenységeink eredményeként a nevelés és az oktatás minőségének javulását is reméljük. A szülőknek is szeretnénk bevonni néhány tevékenységbe, így lehetőségük lesz bepillantani és bekapcsolódni feledataink megvalósításába.

A partnertalálkozók során a pedagógusok megismerik a projektben résztvevő országok nevelési rendszerét, kicserélik tapasztalataikat a pedagógiai, módszertani eljárásokról így segítve a megújulást a nemzeti lehetőségek figyelembe vételével.

 

Hiszünk abban, hogy a különböző európai kultúrák megismeréséből a gyerekek már kis korban is igen sok tapasztalatot szerezhetnek, hiszen erősíti bennük az újdonságokra való fogékonyságot, a másság elfogadását, illetve az európai értékek elsajátítását.

A cikk szerzője:

Szépné Vinczencz Katalin, a Rákosmenti  Csicsergő Óvoda pedagógusa

Kapcsolódó cikkek: 

Mit nyújt a pedagógusoknak az Erasmus+?(x)

Erasmus+ tájékoztató napok pedagógusoknak

Mit nyújt a szakképzésben az Erasmus+? (x)


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Frank Luca

H