H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 21., 00:19 - Konrád

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
A Polikróm online művészeti folyóirat 2013 januárjában született meg Hajdúszoboszló városában. A lap alapítója és főszerkesztője Egri László költő, tanár.…
börze 2014. január 07.

A Polikróm online művészeti folyóirat 2013 januárjában született meg Hajdúszoboszló városában. A lap alapítója és főszerkesztője Egri László költő, tanár. Mivel a publikációk témaköreit a szerkesztők nem kívánják tartalmilag korlátozni, ezért kapta a lap a Polikróm, azaz sokszínű elnevezést.

A folyóirat azzal a céllal jött létre, hogy fiatal, tehetséges diákok számára biztosítson publikálási lehetőséget. Ezzel teret kívánnak biztosítani annak, hogy változatos témákról szólaltassanak meg művészi érdeklődéssel rendelkező diákokat, fiatal szerzőket, akik úgy érzik, szívesen tennék közzé színvonalas alkotásaikat. A szerkesztők mindezzel elő kívánják segíteni egy esetleges későbbi tudományos-művészeti pályafutás elindulását is.

Már az első lapszámba is szép számmal érkeztek igényes alkotások külhoni magyar diákok tollából, így a folyóirat könnyen a kárpát-medencei magyar ifjúság egyik összetartó kapcsává is válhat.

A három tagú szerkesztőség fő célkitűzései közé tartozik, hogy az olvasókkal interaktív módon tartsák a kapcsolatot. Rendeznek például fordított szerkesztői napokat, amelyeken az olvasók szerkesztik a lapot. Cél továbbá, hogy újra és újra alkotói pályázatokat írjanak ki, hogy sokszínű művészeti értéket közvetítsenek, hogy a fiatal és tehetséges szerzőket felkarolják, és számukra megjelenési lehetőséget biztosítsanak.

A Polikróm ingyenes, online formában érhető el, évente két alkalommal jelenik meg. Egy nyári (június) és egy téli (december) lapszámból áll. Az interjúk, kritikák, versek, novellák, műfordítások és tanulmányok mellett jól megférnek a különféle alkotói technikákkal megvalósított grafikai munkák is. Az alkotások mellett pályázatok, művészeti felhívások közzétételére is teret biztosít a Polikróm.


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Szekszárdi Júlia

H