H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 21., 00:20 - Konrád

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Idén negyedik alkalommal rendezik meg  2015. október 17-én  a 4. Digitális pedagógus konferenciát. A szervezők most bemutatják a konferencia témaköreit, mire keresik a…
osztályfőnök 2015. október 12.

Idén negyedik alkalommal rendezik meg  2015. október 17-én  a 4. Digitális pedagógus konferenciát. A szervezők most bemutatják a konferencia témaköreit, mire keresik a válaszokat. Hogyan lehet követni az eseményeket és az elhangzó tudásanyagot hol lehet elérni, valamint kik és miért kapnak idén Digitális Pedagógus Díjat? 

Digitális pedagógus konferencia 2015 -  „Követjük vagy irányítjuk a változást?”

 2012 óta rendezünk szakmai tanácskozásokat a digitális kor pedagógiájáról. Évente fogadtunk közreműködőket és résztvevőket a „Digitális pedagógus”, és ezzel párhuzamosan a „Digitális nemzedék” konferenciákon. Nagy örömünkre szolgál, hogy e rendezvénysorozatnak töretlen a sikere, alkalmanként mintegy 300 pedagógus vett részt az ország egész területéről és a határon túli magyarok köréből is. A Digitális pedagógus 2015 konferencia október 17-én 10 órakor kezdődik az ELTE PPK Kazinczy utcai épületében. A konferencia szervezői: ELTE PPK Neveléstudományi Intézet, Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete, szakmai partner a Tempus Közalapítvány.

  Ma már evidenciának tekinthető, hogy felnövekvő generációk szocializációs környezetében bekövetkezett és folyamatosan zajló dinamikus változások alaposan átrajzolják az egymást követő nemzedékek arculatát. Ennek következtében átalakul a pedagógus szerepe is. Vajon képes-e egyáltalán követni a változásokat? Elképzelhető vajon, hogy befolyásolni, esetleg irányítani is tudja a folyamatot ?

Az október 17-én sorra kerülő Digitális pedagógus konferencia 2015 alcíme ezt, a szakmát erősen foglalkoztató problémát hangosítja ki. A konferencián – többek között – a következő kérdésekre keresünk érvényes válaszokat:

• Miben lett más a tanítás és a tanulás fogalma a digitális korban? Mi a feladata a jelen iskolájának?

• Hogyan alakult át a pedagógus szerepe az információs társadalomban? Melyek e szerep hagyományosan megőrzendő értékei, illetve milyen új elemekre van szükség ahhoz, hogy a pedagógus professzionálisan és eredményesen tudjon reagálni a jelen kihívásaira?

• Milyen kompetenciák kellenek ahhoz, hogy a pedagógus, hitelesen tudjon működni, és érdemben együttműködni a gyorsan változó és sokszínű ifjú generációval?

• Milyen jó gyakorlatokkal gazdagodott az egyre ismertebb és kedveltebb Digitális Módszertár, ahol a legjobb ötletek feltöltőit idén is Digitális Pedagógus Díjjal ismeri el a Tempus Közalapítvány?

A konferencia részletes programja megtekinthető a rendezvény portálján. A szekciók beharangozói folyamatosan jelennek meg ugyanitt, valamint az OFOE honlapján és a konferencia Facebook oldalán.

Az online konferencia kötet a rendezvény napján elérhető lesz a rendezvény portálján.

A plenáris programról helyszíni közvetítést adunk, és a felvételek az ezt követő időszakban is megtekinthetők lesznek. (Ugyanitt láthatóak a 2012 óta tartott valamennyi konferencia előadásainak a videófelvételei és a szekciók prezentációi, valamint a korábbi konferenciakötetek is.)

Tisztelettel: a konferencia Programbizottsága: Dr. Lévai Dóra, elnök, ELTE PPK B. Tier Noémi, TKA Hülber László, ELTE PPK Szekszárdi Júlia, OFOE

 

További információk:

honlap: http://digitalispedagogus.hu/

Twitter: https://twitter.com/digipedkonf

 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H