H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 21., 00:13 - Konrád

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
A 2015. szeptember 28. és november 15. között zajló Múzeumok Őszi Fesztiváljának egyik kiemelt tematikája ezúttal is a Tanárok Éjszakája, ennek apropóján összesen…
szabadidő 2015. október 05.

 

A 2006 óta futó országos fesztivál keretében 2013-ban hagyományteremtő céllal elindított tematikával kapcsolatban újdonságnak számít, hogy a korábbi évek gyakorlatától eltérve 2015-ben nem egyetlen napra összpontosulnak a pedagógusoknak szóló programok.

 

Lehet miből válogatni, hisz a programok palettája idén is színesnek ígérkezik. A múzeumok kulisszatitkainak felvillantásától, illetve a különféle tantárgyakhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai kínálat inspiráló lehetőségeinek bemutatásától kezdve a szakmai és módszertani tapasztalatcserén és különféle szakemberek bevonásával tartott kötetlen beszélgetéseken keresztül a meglepetésekkel fűszerezett és rendkívüli élményeket tartogató estekig terjed a lehetőségek tárháza.

 

A HM Hadtörténeti Múzeum és Intézet október 9-én 18 órától múzeumpedagógiai foglalkozással és rövid tárlatvezetéssel vezeti be a résztvevőket a hadtörténetről és különösen a honvédelemről való tanulás lehetséges módjaiba. A program célja, hogy felfedezzék, milyen megközelítésben lehet a hadtörténetről, a honvédelemről tanítani.

 

A Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum a tavalyi év tapasztalata alapján idén is lehetőséget biztosít az esztergomi és környékbeli pedagógusoknak arra, hogy egy időben, egy helyen ismerhessék meg a város muzeális intézményeinek múzeumpedagógiai kínálatát. A múzeumpedagógiai börzére október 9-én 16 órakor kerül sor a Duna Múzeum udvarán.

 

Százhalombattán a „Matrica” Múzeum várja a pedagógusokat október 14-én 17 órától. Ebben az évben a szervezők összekötik a Tanárok éjszakáját az Óvodapedagógusok napjával. A program keretén belül múzeumi szakemberek ismertetik a helyi iskolákkal kötött megállapodások tartalmát, megvalósulását, a Múzeum új időszaki kiállításához kapcsolódó programjait.

 

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum is készül Tanárok Éjszakája programmal: október 16-án a kenyér útját a népszerű foglalkozások helyszínein, tevékenyen ismerheti meg minden pedagógus. Az életkori sajátosságok, a tantárgyi koncentráció és korunk problémái sajátos módszerekkel kerülnek szintézisbe.

 

A további részletekért érdemes ellátogatni a Múzeumok Őszi Fesztiválja hivatalos honlapjára: www.oszifesztival.hu.

 

A Múzeumok Őszi Fesztiválja szervezője:

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Fülöp Hajnalka

H