H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. április 19., 21:45 - Emma

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
A legfrissebb oktatási közvélemény-kutatások szerint nemcsak a lakosság tud egyre kevesebbet a PISA-ról, de sajnos a pedagógusok ilyen irányú ismerete is igen szerény.…
vélemény 2013. december 13.

A legfrissebb oktatási közvélemény-kutatások szerint nemcsak a lakosság tud egyre kevesebbet a PISA-ról, de sajnos a pedagógusok ilyen irányú ismerete is igen szerény. Pedig jó lenne, ha érdekelné őket (a munkájuk eredménye), mert nincs egyedüli üdvözítő megoldás, azt közösen kell kiszenvedni, mert csak akkor fog működni, ha azt mindenki (pedagógus, szülő, kutató, politikus, stb.) magáénak vallja és maga is hajlandó tenni érte a maga területén.

Itt a Kölöknet oldalán amennyire szerény körülményeink ezt lehetővé teszik, folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat a nemzetközi és hazai teljesítménymérések eredményeiről, valamint a sikeres országok receptjeiről (beszámolóink itt és itt olvashatók). A mostani eredményekről is részletesen be fogunk számolni a honlapon, és ígérjük, hogy górcső alá vesszük a lengyel és portugál iskolarendszert is. Ugyanakkor szeretnénk, ha valóban nagyobb nyilvánosságot kapnának a PISA eredmények és egymásra mutogatás helyett valódi szakmai diskurzus indulna el. Ehhez mi kevesek vagyunk, ezért a következő felhívással élnénk:

Kölöknet felhívás

Először is kérünk minden illetékest, kormányt, érintett minisztériumokat, a szaksajtót, pedagógus szervezeteket és szakszervezeteket, szülői szervezeteket, hogy minden fórumon világosan és szakszerűen tájékoztassák a lakosságot a PISA és kompetenciamérés eredményeiről.

Ezen felül kérjük az állami illetékes szerveket és a kormányt, hogy támogassa a PISA eredmények kapcsán egy széles társadalmi diskurzus kialakítását, szervezzen országosan konferenciákat a témáról, ahol a szakemberek elmondják véleményüket tiszteletben tartva a másikat és a laikus szülők is megismerkedhetnek a véleményekkel, megoldási javaslatokkal. Kezdeményezzenek kutatásokat a témában, többek közt kiemelten a matematikaoktatás területén.

Ezek után pedig kérjük, hogy a társadalmi diskurzusra és megalapozott kutatási eredményekre alapozva készüljön el egy középtávú oktatási stratégia, amelyet az országgyűlés elé terjesztenek és fogadnak el. A magyar oktatás színvonala közügy, minden szülőre és magyar állampolgárra is tartozik.

A teljes szöveg itt található.
 


Tetszett a cikkünk? Ha igen, iratkozzon fel heti hírlevelünkre! Ha nem, adjon még egy esélyt, ehhez köszönjük, ha feliratkozik heti hírlevelünkre! www.moderniskola.hu

Beküldte: Szekszárdi Júlia

H