H
0 nap van hátra a tanévből. 2018. január 23., 00:57 - Zelma

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/includes/bootstrap.inc 3161 sor).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor require_once() függvényben (/web/moderniskola/weblecke.hu/sites/all/modules/ctools/ctools.module 127 sor).
Nem létező diákok után vett fel támogatást egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskola, amely jogosulatlanul több mint 30 millió forintot igényelt - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
H
      Kolozsvár, 2015. december 28., hétfő (MTI) - Németországi alapítványok közvetítésével erdélyi családoknál tanulnak beilleszkedni a társadalomba lelkileg sérült németországi fiatalok - írta a Székelyhon portál.
A fiatalok következő generációit olyannyira leköthetik az elektronikus eszközök, hogy ha nem teszünk valamit, akár teljesen elszokhatnak a fizikai tevékenységtől és leszokhatnak a sportról. Ez a legfontosabb megállapítása az Ifjúsági Sportalap brit karitatív szervezet beszámolójának – hangzott el a Kossuth Rádió Krónikájában. Az alapítvány által megkérdezett gyermekek több mint egynegyede azt válaszolta, hogy a barátaikkal játszott számítógépes játék szerintük fizikai tevékenység, azaz olyan, mintha ők maguk mozognának.
Horn György leszögezte, az AKG Alapítvány kuratóriuma az Alkotmánybíróság döntését követően – május végén – úgy döntött, nem adja át az AKG fenntartói jogát az AKG Nonprofit Kft.-nek, s amíg a körülményekben érdemi változások nem történnek, ezt a döntést tekintik érvényesnek. Kiemelte: ismét kérik az AKG Alapítvány iskolafenntartó szerepének fennmaradását. A pedagógiai vezető egyben sajnálatát fejezte ki, hogy a most született kormányhatározat előkészítéséről előzetes tájékoztatást nem kaptak, és, mint írta, bíznak abban, hogy csupán információhiányból fakadó tévedés történt.
Az oktatási intézmények államosítása után a dolgozói béreket az állam állja ugyan, de az iskolák üzemeltetésének egyéb költségei új terheket is rónak az eddig működtetőkre.
Egyszer, jó tíz évvel ezelőtt antropológus hallgatók kutatást indítottak, hogy megtudják, vajon miből adódik, hogy olyan különleges és kiemelkedő a Berettyóújfalu környéki gyerekek rajztehetsége. Az ebből a térségből származó fiatalok megnyerték a rajzversenyek többségét nemcsak a környéken és az országban, de Európában is.
Szeptemberben kezdtük. Akkorra jött össze annyi támogató, hogy beindíthattuk.
Mélyszegénységben élõ gyerekek festményeit árverezik december 14-én a FUGÁ-ban. A jótékonysági licitálás bevételét az Igazgyöngy Alapítvány iskolája kapja, és a pénz segítene abban, hogy a gyerekek befejezhessék a tanévet az Igazgyöngyben.
Még szeptemberben elmegyek Londonba, egy nemzetközi konferenciára, ahová hívtak, hogy beszámoljak a módszereink sikeréről. Mint magyar vizuális nevelési módszerről. Aztán feladom. Maradunk (talán), mint ahogy korábban írtam, egy lábjegyzet a szakirodalomban. Mint az integrációt a művészeti neveléssel sikeresen ötvöző művészeti iskola. Bevégeztetett.